Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Prinsenbos
Grimbergen blijft steken op gelijkspel
Kevin Vanbuggenhout

Grimbergen wou voeling houden met de subtop door in de eerste thuiswedstrijd van het jaar Eendracht Opstal opzij te zetten. Opstal bleek echter een stugge tegenstander en graaide een punt mee uit Grimbergen.

Eendracht Opstal zette een goede organisatie neer en een aarzelende start van Grimbergen gaf de bezoekers meer vertrouwen. Op het kwartier had het al 0-1 moeten worden. Baudet liet de bal liggen voor Solis Sanchez die alleen op doel kon af gaan. Geert Lievens hield met een dubbele redding erg knap de 0-0 op het bord. Grimbergen kreeg op aanvallend vlak weinig klaar, Opstal was simpelweg de betere ploeg. De vrijstaande Van Driessche kopte een vrije trap van dichtbij naast. Tien minuten voor het einde van de eerste helft tikte Chaaban een lage voorzet van Straetman binnen: 0-1.

Grimbergen kwam na de rust heel wat sterker voor de dag. Grimbergen vond zijn voetballend vermogen terug en zette Opstal constant onder druk. Eendracht deed nog nauwelijks mee en dacht vooral aan verdedigen. Na een overduidelijke fout op Bart Roelands schreeuwde Grimbergen om een strafschop, de scheids liet onbegrijpelijk verderspelen. Vier minuten nadien was Grimbergen wel heel dicht bij de gelijkmaker, de bal werd nog net van de lijn gehaald. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg dan toch verdiend langszij. Na goed voorbereidend werk van Elsen maakte Hermans er 1-1 van. In het slotkwartier hield Heymans Hermans nog van een tweede doelpunt.

Grimbergen geraakte tegen Eendracht Opstal niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een billijke uitslag aangezien elke ploeg één helft voor zijn rekening nam, al had Grimbergen wel een strafschop moeten krijgen. Grimbergen zakt één plaatsje in de rangschikking, Opstal bevind zich met 16 punten nog steeds in degradatiegevaar.

Grimbergen: Lievens, Tack, Baudet(37' Elsen), Verbeke, Roelands, Decoster, Hermans, Bogemans, Peeters, Mouloua(73' Gaudaen), Fuso

Eendracht Opstal: Heymans, Schollaert, Ben Kouidar, Van Der Elst, Huyck, Harnie, Atilio, Solis Sanchez(82' Saerens), Chaaban(82' Meert), Straetman, Van Driessche

Doelpunten: 35' Chaaban 0-1, 67' Hermans 1-1

Geel: 14' Ben Kouidar, 20' Baudet, 65' Roelands, 66' Atilio, 73' Van Driessche, 75' Chaaban, 89' Gaudaen