Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stadion Rivierenhof
Opwijk wint bij Tubantia
Gentil Dossche

Met een onuitgegeven ploeg trok Opwijk naar Borgerhout. Tubantia liet in deze wedstrijd evenwel een minder goede indruk na dan in de heenwedstrijd zodat de bezoekers haast probleemloos de drie punten konden meenemen.

Tijdens de studieronde in het eerste kwartier was niet veel te beleven, maar nadien waren we getuige van een aangename wedstrijd. Opwijk nam de eerste kans voor zijn rekening. Bart Pannecoucke stak de bal door naar Ben R’Haiem die alleen voor doel kwam en voorlangs knalde. De thuisploeg liet zich niet onbetuigd en Sanne De Boeck toonde zijn klasse op een vlam van Van Oppens. Een paar minuten later was de jonge bezoekende goalie kansloos toen een afgeweken schot van Kevin Stickens in doel verdween. Lang kon de thuisploeg niet genieten van deze voorsprong. Sven Gheeraert knalde een vrije trap van op zeker 30 meter naar doel. Vriend en vijand ging onder de bal door en de gelijkmaker stond op het bord. Wat later had De Boeck weer een goede reflex in huis bij een geharrewar voor doel. Even voorbij het halfuur werd de wedstrijd in een definitieve plooi gelegd. Lauwerijns beroerde een schot van Koen Tackaert met de hand en bal op de stip. De allereerste strafschop van het seizoen voor Opwijk. Dimitri De Buyser liet Philippe Swolfs geen enkele kans.

Borgerhout versierde de eerste kans na de rust. De Boeck zweefde de vrije trap in hoekschop. Kort na het uur was de wedstrijd helemaal gespeeld. Gheeraert recupereerde de bal net voor de achterlijn en bood hem op een schoteltje aan voor Vanden Bossche. Drie minuten later had Vanden Bossche op voorzet van Koen De Coninck het vierde doelpunt aan de voet, maar Swolfs voorkwam erger.

K Tubantia Borgerhout FC: Swolfs, Lauwerijns, Adriaenssens, Kocak (84’ Straetmans), Belhadji (81’ Broos), Romand, Stickens, Karami (70’ Hansen), Van Oppens, Broeckaert en Dom.
KSK Opwijk: S. De Boeck, Tackaert, W. De Boeck, Stanus, Ben R’Haiem (80’ Vermeir), Laseure (67’ De Coninck), De Greve, Camara (46’ Vanden Bossche), Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser.

Doelpunten: 24’ Stickens (1-0); 27’ Gheeraert (1-1); 32’ De Buyser (1-2); 65’ Vanden Bossche (1-3).
Gele kaarten:  Lauwerijns, Swolfs en Ben R’Haiem