Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Ludo Coeckstadion
Berchem doet er nog een gelijkspel bij
Kevin Vanbuggenhout

Berchem wilde zondag eindelijk nog eens de drie punten thuishouden. Grimbergen trachtte dan weer de Berchem-reeks van 12 ongeslagen matchen op rij te doorbreken. Geen van beide teams slaagden in hun opzet, het werd 1-1 in het Ludo Coeckstadion.

Grimbergen beleefde een droomstart. De wedstrijd was een dikke minuut ver toen Kevin Jennart de bal in doel schoof. Grimbergen combineerde een stuk beter dan zijn tegenstander en had de wedstrijd goed onder controle. Berchem leed veel balverlies en kon nauwelijks een kans afdwingen. Beide teams gingen rusten met een verdiende 0-1 voorsprong voor Grimbergen.

In het openingskwartier van de tweede helft ging het spel vlot op en neer. Berchem schreeuwde om een strafschop na handspel van Baudet, maar scheidsrechter Billen liet doorspelen. Aan de overzijde schoot Fuso tegen de paal. Wolfaert hield het schot van Jennart uit zijn doel. Op het uur was Berchem nog een keer aan zet. Lievens pakte het schot van Flies in twee keer. Toen de scheidsrechter Janssens met rood naar de kleedkamers stuurde leek Berchem een vogel voor de kat. Maar met een man minder knokte Berchem zich toch terug in de wedstrijd. Flies verlengde een hoge bal van Van Oppens met het hoofd in doel: 1-1. Grimbergen nam daarop het heft in handen en zorgde in de laatste twintig minuten voor een enorme druk op het Berchem-doel. Het was voor Berchem pompen of verzuipen, maar de score wijzigde niet meer.

Grimbergen was duidelijk de betere ploeg en verdiende meer dan het gelijkspel. De Brabanders lieten de zege echter liggen en Berchem sleepte er met tien man nog een gelijkspel uit. Berchem is nu al 13 matchen op rij ongeslagen, maar geel-zwart is vooral de koning van de gelijke spelen. De 1-1 tegen Grimbergen was al het tiende gelijkspel van het seizoen voor Berchem. In het klassement moet Berchem een plaatsje inboeten en komt het in de rechterkolom terecht, Grimbergen blijft zevende en moet stilaan toch gaan oppassen dat het de subtop niet uit het oog verliest.

Berchem Sport: Wolfaert, Embrechts(46' Van Damme), Van Der Heyden, Pinson, Janssens, Deraeve(46' Dierickx), Van Oppens, Delalieux, El Harchi, Verschueren(70' Van Hoogten), Flies

Grimbergen: Lievens; Tack, Baudet, Decoster, Roelands, Peeters, Elsen(63' Weynants), Bogemans, Jennart, Fuso(90'+2' Gaudaen), Mouloua

Doelpunten: 2' Jennart 0-1, 69' Flies 1-1

Geel: 77' El Harchi

Rood: 64' Janssens