Opwijk
Schoten SK
Datum: 01/02/2009 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk wint roemloos van Schoten
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk wint roemloos van Schoten
Foto: © SC

Een wedstrijd tegen Schoten dit seizoen MOET gewonnen worden, elk puntenverlies is uit den boze. Opwijk won de wedstrijd maar daarmee is ook alles gezegd. Deze match had echt niets om het lijf en dat was in de barre koude uiterst jammer.

De eerste helft was ronduit zwak. De bezoekers etaleerden het beste combinatievoetbal, maar veel gevaar kwam daar niet uit voort. Sanne De Boeck ging twee maal plat op schoten die recht op hem afkwamen. Souhaieb Ben R’Haiem speelde zich mooi vrij voor doel maar David Van Steen hield zijn netten schoon. Peter Vanden Bossche trapte een voorzet van Ben R’Haiem in één tijd naar doel, Van Steen ging goed plat.
 
Nauwelijks beterschap in het spelbeeld na de rust. De bezoekers vochten voor wat ze waard waren, maar gevaarlijk werden ze nooit. Na enkele minuten in de tweede helft liet aanwinst Anthony Cabeke zich voor het eerst opmerken. Hij ging goed door op rechts en zijn schot belandde niet ver van doel. De volgende kans kwam er na een vrije trap van Dimitri De Buyser. Van Steen moest lossen, maar niemand kreeg de bal goed onder controle. Toen Cabeke foutief werd afgestopt kende De Buyser geen genade van op de stip. Opwijk kon zeven minuten later zelfs de score verdubbelen. Vincent Stanus deed een schot naar doel zonder het te beseffen van richting veranderen en Van Steen mocht zich omdraaien. Schoten was nu helemaal uitgeteld en Opwijk bleef wat verder aanmodderen. In de allerlaatste minuut zweefde Van Steen een schot van Vanden Bossche uit de winkelhaak. De scheidsrechter had medelijden met de verkleumde toeschouwers en floot een einde aan deze wedstrijd.
 
KSK Opwijk: S. De Boeck, W. De Boeck, Stanus, Vanden Bossche, Ben R’Haiem (50’ Goumotsios), Laseure, De Greve, Pannecoucke, Gheeraert (73’ Bouwmeester), Cabeke (87’ Tackaert) en De Buyser.

KFC Schoten SK: Van Steen, De Bruyn, Amoabeng (80’ Van Den Bleeken), El Hasoui (64’ Dury), Van Overmeiren, Hendrickx, Perez-Avial, Sababti, Matthyssen, Choual (87’ Sharifi) en Stuyck.
 
Doelpunten: 68’ De Buyser (1-0) en 75’ Stanus (2-0).