Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Prinsenbos
Grimbergen en Londerzeel spelen gelijk
Kevin Vanbuggenhout

De derby tussen Grimbergen en Londerzeel was zoals altijd een geladen wedstrijd. Beide ploegen hielden het in het Prinsenbos op een billijk 1-1 gelijkspel.

Grimbergen moest met een zwaar gehavende ploeg de wedstrijd aanvatten, maar had wel de beste kansen in een aangename eerste twintig minuten. Rechterflankverdediger Roelands begon aan een ongelooflijke rush en sprintte alleen op doel af. Daar kwam hij energie tekort, vermoeid door zijn knappe actie schoot Roelands voorlangs. Na een dik kwartier klom Grimbergen op voorsprong. Op aangeven van Jennart tikte de vrij inlopende Weynants de 1-0 binnen. Londerzeel kreeg in de eerste helft één grote kans om tegen te scoren. Bruyninckx stond oog in oog met Lievens, maar de Grimbergse doelman haalde de bovenhand.

Een dubbele wissel bij Londerzeel aan de start van de tweede helft: Poppe en Melkert vervingen Heuvinck en Camara. Na negen minuten in de tweede periode kwam Londerzeel dan toch langszij. Ytebrouck trapte de 1-1 tegen de netten. Hierna waren de kansen zeer schaars. Grimbergen nam de wedstrijd nog wel even in handen, maar zonder resultaat. De thuisploeg verloor doelpuntenmaker Weynants nog met een blessure. De jonge Ledeganck kwam in de plaats. Een halve omhaal van Poppe ging voorlangs, dat was meteen het laatste wapenfeit uit deze wedstrijd.

Grimbergen - Londerzeel eindigde op een billijk 1-1 gelijkspel. Daar schieten beide ploegen weinig mee op. Grimbergen blijft 9de en telt nu 31 punten. Dat zijn er vijf meer dan Londerzeel dat dertiende staat. Londerzeel heeft wel nog een match minder gespeeld.

Grimbergen: Lievens; Tack, Baudet, Decoster, Roelands; Verbeke, De Sadeleer, Jennart; Gaudaen, Mouloua(55' Van den Broeck), Weynants(73' Ledeganck)

SK Londerzeel: Sakalis; De Meyer, Heuvinck(46' Poppe), Morreel, Geerinck(83' Meysmans); Sluyts, Camara(46' Melkert), Geets, Maes; Ytebrouck, Bruyninckx

Doelpunten: 17' Weynants 1-0, 54' Ytebrouck 1-1

Geel: 15' De Meyer, 79' Maes, 88' De Sadeleer