Speeldag: Speeldag 24
Stadion: SK Opwijk Stadion
Temse pakt de leiding in Opwijk
Gentil Dossche

Met Temse kreeg Opwijk een ploeg over de vloer die naar de titel mikt. De bezoekers hebben alleszins de Opwijkse supporters kunnen overtuigen dat deze ambitie gewettigd is. De thuisploeg kon enkel in de eerste helft gelijke tred houden.

Temse was zich de 0-2 nederlaag uit de heenronde nog indachtig en begon met het nodige respect aan de wedstrijd. Ze versierden de eerste kans op hoekschop. Kapitein Geert De Wilde kopte voorlangs. Toch moest Temse beducht zijn voor de Opwijkse tegenprikken. Anthony Cabeke kwam alleen voor Bart De Brouwer maar zijn schot miste overtuiging. Dimitri De Buyser bediende Peter Vanden Bossche die in het zijnet besloot. Cabeke dolde met zijn verdediger ter hoogte van de achterlijn en zette voor doel, waar Vanden Bossche nipt de bal miste. Ook Temse kreeg nog wat kansen. Michael Michels probeerde het van ver, Gunter Magits verwerkte voor alle zekerheid de bal in hoekschop. Een schot van Alexis Kubilskis schampte af op het been van Koen Tackaert en Magits moest de bal in allerijl van onder de deklat halen.

In de tweede helft domineerden de bezoekers, al hadden ze niet echt veel uitgespeelde kansen. Een schijnbaar verloren bal op de achterlijn werd opgehaald en voor doel gebracht waar Kenny Jacobs mooi binnenlegde. Enkele minuten later trof David Geeroms de paal. Opwijk kon daar enkel een verre trap op doel van David Laseure tegenover zetten. In de allerlaatste seconden verdubbelde Temse de score nadat Christof Maes handig de buitenspel omzeilde.

KSK Opwijk: Magits, Tackaert, De Boeck, Stanus, P. Vanden Bossche (60’ Bouwmeester), De Greve,  Pannecoucke, Cabeke, Gheeraert, De Buyser (77’ Buelens) en Goumotsios (66’ Camara).

KSV Temse: De Brouwer, De Wilde (56’ Tolenaars), Michels, Damman, De Bondt, Kubilskis (65’ Maes), S. Van Den Bossche (87’ Peeters), De Clercq, Jacobs, Geeroms en Van Herreweghe.

Doelpunten: 70’ Jacobs 0-1; 92’ Maes 0-2

Gele kaarten:  S. Van Den Bossche (42’) en Goumotsios (64’)