Schoten SK
Opwijk
Datum: 14/09/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stadion Schoten SK
Opwijk pakt volle buit in Schoten
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk pakt volle buit in Schoten
Foto: © SC

Zonder echt diep te moeten gaan heeft Opwijk probleemloos afstand genomen van een erg jong Schoten. Net als bij de vorige wedstrijden waren we dan ook getuige van een wedstrijd met nauwelijks kansen voor de tegenstander van KSK Opwijk.

De problemen voor de thuisploeg begonnen al in de vijfde minuut. Souhaieb Ben R’Haiem werd net buiten het strafschopgebeid gepakt. Dimitri De Buyser gaf de vrije trap net naast de verkeerde kant van de staak. Wat later ging Peter Vanden Bossche aan de haal op de rechterkant, zijn voorzet werd in extremis voor de inlopende Ben R’Haiem in hoekschop verwerkt. Op de twintigste minuut groot alarm voor het thuisdoel. Bart Pannecoucke gaf een voorzet richting Vanden Bossche, die liet de bal oordeelkundig voorbij gaan, waardoor Ben R’Haiem moederziel alleen voor David Van Steen opdook. Voorbij de thuisportier geraken bleek teveel gevraagd. Geen probleem, want twee minuten later klommen de bezoekers dan toch op voorsprong. Dimitri De Buyser kopte een voorzet van Ben R’Haiem onhoudbaar binnen. Ondanks al deze kansen bleven de bezoekers toch net wat te rommelig combineren om de thuisploeg helemaal af te maken. In de 37ste minuut kwam De Buyser oog in oog te staan met Van Steen. Zelfs in twee keer kreeg hij de bal er niet voorbij. De allerlaatste kans was voor Vanden Bossche, die de uitgelopen Van Steen op de linkerkant probeerde te lobben, maar de bal viel over het doel.
 
Nauwelijks was de bal na de rust terug aan het rollen of Opwijk had zijn voorsprong moeten verdubbelen. David Van Steen haalde een trap van Vanden Bossche mooi uit zijn doel. Sven Gheeraert kreeg de rebound, maar slaagde er niet in om te scoren. Dan verging het hem beter in de 53ste minuut. Na een leuke aanval via Ben R’Haiem over De Buyser kwam Gheeraert in balbezit en deze keer kende hij geen genade. Halverwege de tweede helft dan het laatste hete standje voor doel. Gheeraert trapte een vrijschop, Ben R’Haiem kopte voorbij Van Steen, maar de bal werd op de lijn nog ontzet.
 
KFC Schoten SK: Van Steen, Geladi, De Bruyn (64’ Loubaa), Van Den Langenberch, El Harchouni, Amoabeng, Sanou, Van Overmeiren (46’ Seddoh), Hendrickx, Perez Avial (83’ Stuyck) en Choual.

KSK Opwijk
: Magits, Buelens, De Boeck, Stanus, Vanden Bossche, Ben R’Haiem (75’ Desert), De Greve, Camara (60’ De Coninck), Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser.
 
Doelpunten: 22’ De Buyser (0-1) en 53’ Gheeraert (0-2)
 
Gele kaarten: Hendrickx (50’) en El Harchouni (70’)