Opwijk
Tubantia Borgerhout
Datum: 21/09/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: SK Opwijk Stadion
Ongeslagen Opwijk haalt het van Tubantia
Gentil Dossche
| 0 reacties
Ongeslagen Opwijk haalt het van Tubantia
Foto: © SC

Niet zonder moeite behaalde Opwijk zijn vierde opeenvolgende zege zonder tegendoelpunt. De bezoekers speelden in de eerste helft goed mee, maar echte kansen werden er niet genoteerd.

Wie verwacht had dat de leiders uit Opwijk de rode lantaarn met haar en huid zouden oppeuzelen kwam bedrogen uit. De bezoekers speelden positief agressief op de bal, waardoor de thuisploeg moeilijk in zijn ritme kwam. Nochtans moest Philippe Swolfs al in de zesde minuut de handen uit de mouwen steken om een afstandsschot van Vincent Stanus in hoekschop te verwerken. Tubantia slaagde er via Rene Romand zelfs in om de ongeklopte Gunter Magits te verslaan, maar de lijnrechter stond al lang met de vlag in de hoogte. Borgerhout was wel het meest en het best aan de bal, echter zonder doelgevaar. Bij een hoekschop van Sven Gheeraert kopte Michael De Greve nipt voorlangs. Even voorbij het halfuur viseerde Peter Vanden Bossche het zijnet.
 
Ook in de tweede helft waren de echte kansen schaars. Net voor het uur zorgde een vrijschop van Stanus voor enig gevaar. Het baart dan ook niet veel verwondering dat het enige doelpunt van de wedstrijd op een andere stilstaande fase viel. Bij een vrije trap legde Wim De Boeck de bal klaar voor Gheeraert. De voorzet werd door Dimitri De Buyser met het hoofd in doel verlengd. De allerlaatste kans was dan weer voor de verdienstelijke bezoekers, alweer op een stilliggende bal. Bonifer Spillemaeckers trapte de laatste hoop van de Antwerpenaars net over de lat. Jammer voor de bezoekers, want zij verdienden niet te verliezen.
 
KSK Opwijk: Magits, Buelens, De Boeck, Stanus (64’ De Coninck), Vanden Bossche (87’ Goumotsios), Ben R’Haiem, De Greve, Camara, Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser.

Tubantia Borgerhout: Swolfs, Van Damme (38’ Spillemaeckers), Kocak, Cicmir, Belhadji (71’ Dom), Romand, Stickens, Sissokho (64’ Karami), D’Huyvetter, Broeckaert en Snoeck.
 
Doelpunt: 69’ De Buyser (1-0)
 
Gele kaarten: Stickens en Romand