Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Wilrijk ontmantelt Londerzeel in de slotfase

KFCO Wilrijk heeft zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. De Antwerpse ploeg wist tegen SK Londerzeel in de slotfase een achterstand nog om te buigen in een overwinning.

Nieuwbakken coach Peter Mommaert voerde in zijn eerste wedstrijd als Londerzeelse selectieheer geen wijzigingen door in het startelftal. Bij Wilrijk ruimden Glenn Janssens en Eric Asante plaats voor Frank Rits en Bart Thijs. In de beginfase was een agressiever Wilrijk de baas in Londerzeel. Het heerste dan wel op het middenveld, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Het was immers aan de overkant Kristof De Voeght die er bij de eerste echte kans van de wedstrijd 1-0 van maakte. Even later konden de boeken bijna toe, maar Nicky Melkert besloot alleen voor Wouter Goris naast. In de slotfase van de eerste helft pakte Kevin Geets op twee minuten tijd twee gele kaarten zodat Londerzeel een volledige helft met tien verder moest.

De tweede helft werd maar interessant vijf minuten voor tijd. Daarvoor was Wilrijk niet in staat om de verdediging van Londerzeel te ontmantelen terwijl de Londerzeelse aanval tegen een te grote verdedigende overmacht stond om kansen af te dwingen. In de 86ste minuut gebeurde wat men bij Londerzeel een hele tweede helft had gehoopt te voorkomen. De ingevallen Glenn Janssens trapte op doel, de bal week af op Bart Poppe en Alexis Sakalis was verslagen. Nog was het niet gedaan, want Wilrijk rook de overwinning en Londerzeel moest de kelk tot op de bodem ledigen. In blessuretijd wist Dimitri Delcour namens Wilrijk immers de overwinningsgoal te scoren.

SK Londerzeel: Sakalis, Melotte, Morreel, Sluyts, Van Reeth, Poppe, Bruyninckx (46’ Bamba), De Voeght, Geerinck, Melkert (81’ Van Eesbeeck), Geets

KFCO Wilrijk: Goris, Bormans (68’ Lenaerts), De Doncker, Delcour, Ooms, Peytier, Rits (55’ Wagemans), Thijs, Van Gestel, Walschaerts, Benaouhi (80’ Janssens)

Doelpunten: 20’ De Voeght (1-0), 86’ Janssens (1-1), 91’ Delcour (1-2)

Gele kaarten: 22’ Thijs, 43’ Geets, 66’ Peytier

Rode kaart: 45' Geets (2 maal geel)