Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Burg. A. Lambertstadion
Londerzeel en Opwijk ontevreden na gelijkspel

SK Londerzeel โ€“ SK Opwijk eindigde op een 1-1 gelijkspel, maar geen van beide ploegen was daarmee tevreden. De thuisploeg miste twee strafschoppen, terwijl de bezoekers pas in de slotfase de voorsprong uit handen gaven.

Londerzeel startte enorm snedig. Al in de eerste minuut stormde Kristof De Voeght op Gunter Magits af, maar hij plaatste de bal naast de doelman en de verkeerde kant van de paal. Amper een minuut later lokte Nicky Melkert Magits uit zijn doel en toen de doelman de benen van de spits pakte, ging de bal op de stip. Magits zette echter zijn fout recht en pakte de strafschop van Melkert. In de daaropvolgende hoekschop ging de doelman echter wel onder de bal, maar een verbaasde Kevin Geets kopte hoog over. Daarna trok Opwijk het spel naar zich toe, maar meer dan wat afstandsschoten van Sven Gheeraert, Dimitri De Buyser en Mohamed Camara leverde dat niet op. De grootste kans voor Opwijk kwam er op het half uur. Londerzeel speelde achteraan de bal kwijt, Gheeraert ging ervan door, maar schoof de bal voorlangs. Aan de overkant verkwanselde Filip Sluyts twee kopkansen na evenveel hoekschoppen. Terwijl de supporters zich al richting kantine begaven, viel er toch nog een doelpunt. Gheeraert slingerde een vrije trap voor doel en Koen Tackaert bracht de bezoekers op voorsprong.

In het begin van het tweede helft kreeg Londerzeel meteen een reuzenkans om de bordjes gelijk te zetten toen Magits binnen het strafschopgebied De Voeght van zijn sokken liep. Deze keer zette Geets zich achter de bal, maar de verbazing bij iedereen was groot toen de bal zelfs buiten het stadion belandde. “Het klinkt heel dom, maar net voor ik trapte, trapte ik in een putje,” verklaarde de 24-jarige middenvelder achteraf. “Het is echter geen excuus, een penalty moet er altijd in.” Rond het uur moest Alexis Sakalis zijn goede vorm nog eens tonen. Eerst pakte de doelman een poging van Christophe Goumotsios om even later hetzelfde te doen als Souhaieb Ben R’Haiem voor hem verscheen. Tien minuten voor tijd kwam de gelijkmaker dan toch op het scorebord. Op een vrije trap van Laurens Melotte zette Kevin Geets zijn gemiste strafschop recht en kopte de bal geplaatst in de hoek. Twee minuten later kwam Londerzeel bijna op voorsprong toen de ingevallen Sebastiaan Van Reeth zich kon doorzetten, maar De Voeght duwde de voorzet voorlangs. Geets probeerde het even voor tijd nog met een geplaatst schot, maar Magits haalde de bal uit de hoek.

SK Londerzeel: Sakalis, Bamba (60’ Van Reeth), Melotte, Morreel, Sluyts, Poppe (75’ Camara), Bruyninckx, De Voeght, Geerinck, Melkert, Geets

SK Opwijk: Magits, Buelens, Tackaert, De Boeck, Stanus, Ben R’Haiem (88’ Bouwmeester), Camara, Pannecoucke, Gheeraert, De Buyser, Goumotsios (65’ Vanden Bossche)

Doelpunten: 45’ Tackaert (0-1), 80’ Geets (1-1)

Gele kaarten: 42’ Goumotsios, 44’ Bruyninckx, 48’ Magits, 59’ Poppe, 88’ Geerinck