Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 9
Opstal knokt voor een puntje tegen Temse
Gentil Dossche

Dat een wedstrijd volle 90 minuten duurt zullen ze bij Temse geweten hebben. Wie nalaat een dubbele voorsprong verder uit te bouwen krijgt soms het deksel op de neus.

Dat Temse voor de zege naar Opstal was afgezakt bleek al snel. De Batselier had heel wat moeite met een schot van Peeters en Christof Maes viseerde de deklat. Opstal had voorlopig geen weerwoord maar klom toch op voorsprong. Straetman liet doelman De Brouwer geen kans. De bezoekers waren niet echt aangeslagen en Opstal moest met de rug tegen de muur. In één van de vele rommelfases tekende Tollenaars voor de gelijkmaker. Maes nam De Batselier op de korrel maar die gaf geen krimp.

Kort na de rust omzeilde De Clercq de buitenspelval en Opstal was op achtervolgen aangewezen. Beide ploegen versierden enkele halve kansen maar de doelmannen kweten zich van hun taak. Met nog een 10-tal minuten op de klok leek de wedstrijd gespeeld. De Clercq vond Christof Maes en die miste niet. Even later kreeg De Clercq dé kans om de boeken te sluiten maar dat feestje ging niet door. Van Driessche zorgde voor de aansluitingstreffer en uitblinker Straetman sleepte alsnog een puntje uit de brand.

E. Opstal: De Batselier, Huyck, Van Wemmel, Van Der Cruyssen, Decuypere, Harnie, Chaaban (89’ Stefan Maes), Schollaert, Straetman (90’ Smet), Sanchez (56’ Van Driessche), Ben Kouidar.

SV Temse: De Brouwer, De Wilde, Michels, Van Rompaey (83’ Pittoors), Tollenaars, Peeters, Damman, Kubilskis (79’ De Bondt), Van Den Bossche, De Clercq, Christof Maes.

Doelpunten: 21’ Straetman 1-0, 30’ Tollenaars 1-1, 53’ De Clercq 1-2, 81’ Christof Maes 1-3, 84’ Van Driessche 2-3, 86’ Straetman 3-3