Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Prinsenbos
Opwijk krijgt afstraffing in Grimbergen
Gentil Dossche

Het enige wat we over deze wedstrijd kunnen zeggen is dat KSK Opwijk – hopelijk – een complete offday kende en dat de thuisploeg verdiend en probleemloos de zege wegkaapte.

Grimbergen kwam het best uit de startblokken en zou voor de rest van de wedstrijd geen enkel probleem meer kennen. Al na drie minuten werd een hoekschop ontzet in de voeten van Omar Goundafi die staalhard de deklat trof. Aan de overkant vond Melvin Bouwmeester na een solo op rechts Yves Kabanda alleen voor doel. De afwerking kon beter. De wedstrijd werd dan beslist tussen de 16de en de 22ste minuut. Tweemaal binnen de minuut kon Maurice Weynants profiteren van zwak uitverdedigen om alleen voor Tomas Suls te verschijnen die geen schijn van kans had. De derde keer was de eer weggelegd voor Goundafi, alweer na onnodig Opwijks balverlies in het middenveld. De thuisploeg kon blijven voetballen in een zetel, kansen kregen ze niet meer voor de rust. Het enige wat de bezoekers vermochten was een schot van Kjell De Maeyer voorlangs.

Ook na de pauze was er geen verbetering te merken in het Opwijkse spel.  De bezoekers bleven zwak uitverdedigen, waardoor Weynants in de 53ste minuut gemakkelijk de score kon opdrijven. Aan de overkant trapte Sven Gheeraert op Geert Lievens. In de tegenaanval moest Suls plat op een schot van Kevin Jennart. De ingevallen Stefano Fuso kopte na hoekschop de forfaitcijfers tegen de netten.

KSC Grimbergen: Lievens, Tack, Stanus, Bogemans, Roelands, Jennart (72’ Peeters), Cadima (60’ Fuso), Decoster, Weynants (80’ Verstappen), De Sadeleer en Goundafi.

KSK Opwijk: Suls, Huyck, De Boeck, Romero Gomez, Van den Bergh (55’ Tackaert), De Maeyer (55’ Vermeir), Kabanda, De Greve, Bouwmeester (70’ Rodriguez-Lozano), Gheeraert en Solis Sanchez.

Doelpunten:    16’ en 17’ Weynants 1-0 en 2-0; 22’ Goundafi 3-0; 53’ Weynants 4‑0; 71’Fuso 5-0

Gele kaarten:  Gheeraert (42ste min), Jennart (57ste min), Huyck (78ste min) en Vermeir (80ste min)