Berchem Sport
FC Duffel
Datum: 08/11/2009 14:30
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Ludo Coeckstadion
Leider Duffel niet verder dan draw in Berchem
Steven Bologne
| 0 reacties
Leider Duffel niet verder dan draw in Berchem

Leider en periodekampioen Duffel mocht de eerste periode afsluiten met een wedstrijd op het veld van Berchem. Het moest dat wel doen zonder zijn middenvelder Lucas Marcos, die op de terugweg is van Brazilië waar hij onlangs vader werd.

De opgekomen toeschouwers hadden in de eerste helft maar weinig om zich aan te verwarmen. Het tempo lag bijzonder laag en geen van beide ploegen slaagde erin om maar enige schwung in zijn spel te krijgen. Het eerste gevaar was voor Berchem. Cristobal Embrechts zette voor waar Raf Peeters de bal opwachtte, Johan Darcon kon nog net op tijd ontzetten. Gert Goetelen knalde een open doelkans aan de overkant over doel, de goalgetter laat zo’n kansen anders zelden onbenut. Goetelen dook vlak voor de pauze opnieuw op in de zestien, deze keer werd zijn schot gestopt in een bos van benen.

Na de koffie schilderde Alexis Kubilskis een hoekschop op het hoofd van Michael Dierickx, de rebound kwam voor de voeten van Said El Harchi die hoog over trapte. Berchem leek stelselmatig de partij in handen te nemen tot de leider kon profiteren van een missertje achterin de defensie van geel-zwart. William Verbeeck bediende Ken Vets, die beheerst de 0-1 in doel werkte. Duffel kroop achteruit maar de thuisploeg kreeg amper een kans bij elkaar gespeeld. Vijf minuten voor affluiten kreeg Berchem wel waar het gezien het spel recht op had. Barry Budts gooide het leder naar de tweede paal, Kubilskis kopte overhoeks de verdiende gelijkmaker in doel. In de slotfase knalde Tarik Traizi nog bijna de winning-goal tegen de netten, zijn schuiver eindigde op de doelpaal.

 

Scheidsrechter: Bart Daerden
Geel: Embrechts en Delalieux (Berchem) – Verachtert, Gommers, Vergaelen en Elayabi (Duffel)

 

BERCHEM: Wolfaert, Willems, Dierickx, Stickens, Peeters, Van Oppens (’77 Van Damme), Embrechts, Delalieux (’60 Flies), Budts, Kubilskis en El Harchi

DUFFEL: Daems, Darcon, Verachtert, Janssens, Traizi, Gommers, Verbeeck, Goetelen (’75 Van Der Haeghen), Vets, Vergaelen en Elayabi