Speeldag: Speeldag 10
Stadion: SK Opwijk Stadion
Onmondig Vrasene geen partij voor opwijk
Gentil Dossche

Een moedig Vrasene bleek niet in staat Opwijk iets in de weg te leggen al maakte de thuisploeg het zichzelf moeilijk in de eerste helft. Eens de ban gebroken was er geen houden meer aan.

De eerste helft was er een om snel te vergeten. De bezoekers wilden wel, maar kwamen te kort en de thuisploeg rommelde maar wat aan. De eerste twee kansjes waren voor de bezoekers. Yves Van Lokeren kopte voorlangs op voorzet van Kevin Perez. Even later was Tomas Suls erg attent bij een vrijschop van Perez. Het zou uiteindelijk de enige keer blijken dat de bezoekers kansen schiepen. Niet dat de thuisploeg de wedstrijd nadrukkelijk beheerste, daarvoor werd er veel te nonchalant geacteerd.

Aan het kwartier werd Issa Traore foutief afgestopt en nam zelf de penalty. Johan De Grave had weinig last met de zwakke plaatsbal. Vlak voor de rust werd Sven Gheeraert de diepte ingestuurd en ditmaal was de thuisvoorsprong een feit.

Gelukkig was de tweede helft van betere makelei. Op het uur geraakte Gheeraert niet voorbij De Grave. Een minuutje later kopte Traore een hoekschop binnen. Toen Lenny Janssens al te driest op Kjell De Maeyer inging werden de bezoekers tot 10 herleid. Traore viseerde de kruising en Gregory Van den Bergh zette met een plaatsbal de thuisploeg op rozen. Traore bleef een gesel voor de bezoekers. Nadat hij Simon Van Elewijck bediende stond de eindstand op het bord. Vrasene lag nu compleet in de touwen en De Grave moest met een karpersprong een vrije trap van Gheeraert in hoekschop verwerken. Yves Kabanda kreeg nog twee kansen maar de stand wijzigde niet meer.

KSK Opwijk: Suls, Tackaert, De Boeck, Romero Gomez, Van den Bergh, Verhaegen, Vermeir, Traore (85’ Vanderborght), De Maeyer (75’ Van Elewijck), De Greve, Gheeraert (82’ Kabanda).

KFC Vrasene: De Grave, Maes, Bulte, Janssens, Schelfaut, Vercauteren, Perez, I. Ben Ayad (83’ M. Ben Ayad), Van Lokeren (81’ Joris), De Breucker (46’ Daelman), Vereertbrugghen.

Doelpunten: 45’ Gheeraert 1-0; 61’ Traore 2-0; 74’ Van den Bergh 3-0; 83’ Van Elewijck 4-0.

Kaarten: geel: De Breucker; Traore; Verhaegen. Rood: Janssens