Berchem Sport
Groot Dilbeek
Datum: 06/09/2009 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Ludo Coeckstadion
Berchem behoudt het maximum
Steven Bologne
| 0 reacties
Berchem behoudt het maximum

Op de openingsspeeldag won Berchem overtuigd bij nieuwkomer Vrasene. Dilbeek van zijn kant liet meteen een steek vallen thuis tegen Wijgmaal. Om zijn titelambities kracht bij te zitten kon Dilbeek zich geen nieuw puntenverlies veroorloven in Antwerpen.

Dilbeek begon uitstekend aan de wedstrijd, Gregory Capidis verscheen alleen voor Alan Wolfaert die tot twee keer toe een gemaakt doelpunt verhinderde. Het bleek slechts uitstel want toen Dries Merckx enig fraai aanlegde verscheen het leer in de linkerbovenhoek binnen; 0-1. Berchem reageerde meteen. Alexis Kubilskis schilderde de bal op het hoofd van Saïd El Harchi, die van dichtbij zijn derde van het seizoen tegen de touwen knikte; 1-1. Berchem voerde tactisch enkele wijzigingen door wat loonde, want de bezoekers kwamen niet meer in het spel voor. Een achterwaartse kopbal van Thierry Flies leverde de thuisploeg ei zo na een voorsprong op, Bart Houthuys redde op de lijn. Ook Dimitri Van Oppens zorgde voor gevaar, zijn schot ging nipt naast.

Na de pauze leken de bezoekers tevreden met een punt, waardoor enkel Berchem nog voluit zijn kansen ging. Veel gevaar viel er echter niet te noteren. Kubilskis trok wel eens op wandel maar legde te breed voor en weg kans. Toen Merckx tegen zijn tweede geel karton aankeek was het vat van Dilbeek helemaal af. De tactiek om met zoveel mogelijk achter de bal te blijven werd bijna beloond, tot een voor het overige onzichtbare Flies toesloeg. Drie minuten voor het eindsignaal kopte hij op aangeven van Van Oppens overhoeks de winninggoal voorbij Kristof Sulman. Daarmee kreeg de thuisploeg loon naar werken.


Berchem komt door het falen van de andere ploegen alleen aan de leiding in 4de B en trekt volgende week naar titelfavoriet Lyra, dat met 1 op 6 zijn start volledig de mist zag ingaan.  

Doelpunten: 10' Gunner (0-1), 16' El Harchi (1-1), 87' Flies (2-1).

Berchem: Wolfaert, Dierickx, Pinson, Stickens(81' Delalieux), Peeters, Embrechts(32' Willems), Budts, Van Oppens, El Harchi(84' Van Vlierberghe), Kubilskis, Flies.

Dilbeek: Suman, Van Vlokhoeven, Houthuys, Vermeulen, Merckx, Laseure, Gunner(’52 Baes), Kapidis, Galeri(’68 Jacobs), Van Der Gucht, Henseval.