Opwijk
Tempo Overijse
Datum: 06/09/2009 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk herpakt zich tegen Overijse
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk herpakt zich tegen Overijse
Foto: © SC

Na het debacle van vorige week op Grimbergen kwam Opwijk snediger en minder nonchalant voor de dag. Met maar liefst negen stuks waren de gele kaarten vandaag in de uitverkoop. Pas tegen het eind van de match kon de thuisploeg de winst binnenhalen.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar perfect in evenwicht. De bezoekers waren vooral gevaarlijk op stilstaande fases.  De thuisploeg miste vooraan wat precisie om echt gevaarlijk te zijn. Even voorbij het kwartier lanceerde Sven Gheeraert op links Melvin Bouwmeester die de bal maar nipt voorlangs stuurde. Drie minuten voor de rust kwam Overijse echt dicht bij een voorsprong. Kristof De Voeght zette zich door op links en zag zijn schot maar net voorbij de tweede paal zoeven. Dimitry Delmotte kwam centimeters te kort om de bal te beroeren.

De wedstrijd was nauwelijks opnieuw op gang gefloten of Stijn Francis kwam in een uitstekende schietpositie. Tomas Suls haalde met een puike reflex de bal uit doel. Even voor het uur was het dan erg warm aan de overkant. Sven Gheeraert ging zijn kans, Tom Verelst pareerde in de voeten van Yves Kabanda, maar die wist duidelijk het doel nog niet staan. Wat later nam aanwinst Issa Traore de plaats in van de jeugdige aanvaller en deze wissel leidde naar het enige doelpunt. Traore zette op rechts zijn verdediger met een meesterlijke beweging in de wind en wipte de bal over Verelst. Melvin Bouwmeester had maar in te leggen. Overijse probeerde nog wel, het bleef spannend tot het einde, maar de eerste zege voor Opwijk was binnen.

KSK Opwijk: Tomas Suls, Koen Huyck, Koen Tackaert, Wim De Boeck, Olivier Romero Gomez, Gregory Van den Bergh, Yves Kabanda (58’ Issa Traore), Michael De Greve, Melvin Bouwmeester, Sven Gheeraert, Miguel Solis Sanchez (88’ Jan Vermeir).


Tempo Overijse: Tom Verelst, Kevin Taelemans, Jo Claes, Kaya Buyuk, Lanfia Camara, Stijn Francis, Simon Valgaerts, Dimitry Delmotte (65’ Axel Vergeylen), Bert Vanuyttrecht, Laurens Melotte (88’ Dieter De Kock), Kristof De Voeght.

Doelpunt: 71’ Bouwmeester 1-0

Gele kaarten:  Huyck; Buyuk; Delmotte; Valgaerts; Van den Bergh; Bouwmeester; Tackaert; Melotte; Vermeir