Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Prinsenbos
Grimbergen alleen op kop
Kevin Vanbuggenhout

Grimbergen won de derby tegen Dilbeek met 2-1 en staat nu alleen aan de leiding in vierde klasse B.

Dilbeek was de betere ploeg in de eerste twintig minuten. De beste kansen waren in de eerste helft dan ook voor de bezoekers. Ganseman kopte een vrije trap van Pauwels achterwaarts richting rechterhoek, maar een fantastische save van Lievens hield de 0-0 stand op het bord. Een kleine tien minuten voor de rust dreigde Pauwels terug met een vrije trap, maar Lievens was opnieuw paraat.

Grimbergen nam de tweede helft voor zijn rekening en liep 2-0 uit. Na een pass van Jennart onfutselde Weynants een Dilbeekse verdediger de bal. Weynants zette goed voor en Goundafi kopte de 1-0 binnen. Op aangeven van Weynants trapte Jennart de 2-0 tegen de netten. Een klein kwartier voor tijd waren er enkele hete standjes voor het doel van Grimbergen. Roelands blokte Galeri af en Guner schoot voorlangs. Pauwels maakte er op strafschop 2-1 van, maar verder geraakte Dilbeek niet.

Na de derde thuiszege op rij staat Grimbergen alleen aan de leiding in vierde klasse B. Dilbeek staat twaalfde na een 4 op 15.

Grimbergen: Lievens, Verstappen, De Sadeleer, Decoster, Roelands, Stanus, Bogemans(87' Tack), Jennart(74' Peeters), Weynants, Goundafi, Fuso(90'+1' Ledeganck)

Dilbeek: Sulmon, Henseval, Houthuys, Vermeulen(58' Baes), Van Vlokhoeven, Ganseman, Vandegucht, Laseure(55' Capidis), Pauwels, Guner, Galeri

Doelpunten: 48' Goundafi 1-0, 66' Jennart 2-0, 82' Pauwels 2-1(pen)

Geel: Henseval, Ganseman, Stanus, Decoster, Vandegucht, Bogemans, Weynants en Fuso.