Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Bornem zet Meldert een pad in de korf
Gentil Dossche

In een wedstrijd die nooit de verwachtingen kon inlossen gaf de thuisploeg in de tweede helft een dubbele voorsprong weg.

Bijna een half uur bleven de toeschouwers op hun honger zitten. Toen omspeelde Melkert doelman Baert en Verbroedering kon zowel juichen als jammeren. Immers, de spits kwetste zich hierbij en moest naar de kant. Meldert ging op zijn elan verder en toen Madawa op slag van rust de ingevallen Sleewaegen bediende zat de thuisploeg op rozen.

De vreugde was van korte duur want onmiddellijk na de koffie zag De Bondt de vrijstaande Van Waes en die knalde de aansluitingstreffer binnen. Bornem ging op zoek naar de gelijkmaker maar zonder echte kansen af te dwingen. De bezoekers ontsnapten aan de doodssteek toen Sleewaegen de paal viseerde. De gezochte gelijkmaker kwam er dan toch. Yzewijn trapte een penalty feilloos binnen na handspel van Wellens. De scheidsrechter werd kop van jut nadat hij Meldert een strafschop ontzegde bij handspel van Koppen. Nog erger werd het in de slotminuten toen Van Waes de bezoekers een late overwinning bezorgde.

V. Meldert: De Valck, De Pauw, Wellens, Leyman, Verdeyen (70’ El Addouly), Amazou, Houman (85’ Verdoodt), Wauters, Aelbrecht, Madawa, Melkert (32’ Sleewaegen).

SV Bornem: Baert, Tim Koppen, De Meyer, Wouter Koppen, Peeters, Van Waes, De Bondt, Yzewijn, De Wilde, Van Hoeylandt, Francken (77’ Van Cool).

Doelpunten: 27’ Melkert 1-0; 43’ Sleewaegen 2-0; 47’ Van Waes 2-1; 64’ Yzewijn 2-2; 88’ Van Waes 2-3.

Gele kaarten: Wellens, Houman, Yzewijn, Van Hoeylandt.