FC Duffel
Opwijk
Datum: 11/10/2009 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Gemeentelijk Sportcentrum Duffel
Scheidsrechter bepaalt de uitslag in Duffel-Opwijk
Gentil Dossche
| 0 reacties
Scheidsrechter bepaalt de uitslag in Duffel-Opwijk
Foto: © SC

In een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, lieten de bezoekers na een numeriek overwicht uit te buiten. Als dan de scheidsrechter niet fluit wat vriend en vijand duidelijk had gezien, kan men terecht spreken van een baaldag.

Voor de pauze leek alles normaal en de kansen waren ook netjes verdeeld. Net als vorige week was Melvin Bouwmeester de boeman voor de tegenstrever. Hij trapte de eerste kans voorlangs. Aan de overzijde moest Tomas Suls attent optreden op een schot van erg dichtbij van Gert Goetelen. Even voor het half uur kwam Issa Traore erg dicht bij de openingstreffer, maar zijn lob hobbelde langs de verkeerde kant van de paal. Net voor de koffie kwam Goetelen met een beetje meeval in balbezit, zijn schot op doel werd nipt gemist door Koen Gommers.

Na de rust zorgde alweer Bouwmeester voor het eerste doelpunt. Hij ging alleen op Tom Daems af, omspeelde die en de thuisgoalie had geen andere keuze dan de doorgebroken spits neer te leggen. Rode kaart voor de doelman en Bouwmeester die van op de stip binnen knalde. Wie dacht dat dit het begin was van een zegetocht van Opwijk, kwam bedrogen uit. Goetelen kreeg immers teveel vrijheid en dat brak zuur op. Eerst stond Goetelen moederziel alleen aan de verste paal waar hij de gelijkmaker tegen het net kopte. Even later glipte Goetelen door de buitenspelval en Suls was er opnieuw aan voor de moeite. Bouwmeester gaf Matthias Verhaegen de mogelijkheid om een schicht naar doel te versturen, maar die ging voorlangs. Toen Bouwmeester binnen de rechthoek terug de grond in werd getrokken verwachtte iedereen, zelfs de ferventste thuissupporter, de bal voor de tweede maal op de stip. Dit was buiten de scheidsrechter gerekend, die de moed niet bezat om opnieuw strafschop te fluiten. Tot ieders grote verwondering koos de ref om Bouwmeester een tweede gele kaart aan te smeren voor vermeend simuleren. In plaats van 2-2 en een 9 tegen 11 situatie werd het 2-1 en 10 tegen 10. De Duffel-verantwoordelijken gaven na de wedstrijd ruiterlijk toe dat de scheidsrechter hier 100 % verkeerd zat, maar met die wetenschap koopt Opwijk uiteraard niets.

KFC Duffel: Daems, Darcon (19’ Van Asselberghs), Verachtert, Janssens, Traizi (90’ Elavadi), Gommers, Verbeeck, Goetelen (91’ Van Linden), Vets, Lucas en Verbelen.


KSK Opwijk: Suls, Huyck, Tackaert, De Boeck, Romero Gomez (62’ Vanden Bossche), Van den Bergh (72’ Rodriguez Lozano), Traore, De Maeyer, Bouwmeester, Gheeraert en Solis Sanchez (46’ Verhaegen).

Doelpunten: 49’ Bouwmeester 0-1; 51’ en 59’ Goetelen 1-1 en 2-1.

Geel: Darcon; De Maeyer. Rood: Daems; Bouwmeester (2x geel)