Competitie: 3e amateurliga C
Speeldag: Speeldag 12
Olen kan weer niet winnen
bernie de vuyst

Periodekampioen AC Olen zit blijkbaar in een diep dal na het binnenhalen van de eerste periodetitel. Na twee nederlagen kwamen de Olenaren bij het laag geklasseerde Berkenbos VV niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het zag er lang nog erger uit, want pas vijf minuten voor het einde kwamen de bezoekers op gelijke hoogte.

Berkenbos was het eerst dreigend met een afgeweken bal van Top waar Van Den Schoor wel raad mee wist. Na 8 minuten kwam Olen bij de eerste de beste kans op voorsprong toen Liekens een corner van Franken staalhard tegen de netten trapte (0-1). De vreugde was van korte duur, want er was nog maar net afgetrapt of Rutten werd binnen de zestien neergemaaid, penalty. Top zette de elfmeter feilloos om, maar de aanvaller moest hem van scheidrechter Deckers opnieuw nemen, omdat een speler te snel instapte. Geen probleem voor Top, want ook de tweede maal was het raak (1-1).

Op het kwartier ging thuisdoelman Molenberghs onder een voorzet door zodat Van Asbroeck in een leeg doel kon binnenkoppen, toch miste hij, onbegrijpelijk. Beide ploegen waren elkaar waard in deze fase van de wedstrijd, maar de betere kansen waren voor de Antwerpenaren. De Jongh, Geypen en Nuyts kregen het leer evenwel niet in doel. Na een dik half uur dreigde de thuisploeg nog eens toen Rutten met een geniaal pasje Colson alleen voor doel zette. De spits geraakte echter niet voorbij de uitgekomen Van Den Schoor. In de 38ste minuut was het wel raak voor de groen-gelen: Van Den Schoor bokste een center niet al te secuur weg, de bal belandde in de voeten van  Bait die niet twijfelde en scoorde met een prachtige lob (2-1). Meteen ook het laatste noemenswaardige wapenfeit van de eerste helft.

Olen kwam vurig uit de kleedkamer en greep Berkenbos meteen bij de keel. Grote kansen kwamen wel niet tot stand ondanks de druk. Het was zelfs aan de overkant dat de eerste grote mogelijkheid te noteren viel na een mooie inspanning van uitblinker Swennen die de bal perfect voorbracht naar Top, Van Den Schoor wist met een kattensprong de meubels te redden voor zijn team. De thuisploeg speculeerde op de counter en was hiermee ook nog gevaarlijk. Zo verscheen Rutten afgezonderd voor de keeper, zijn lob ging maar net over de dwarsligger.

Berkenbos trok zich te massaal terug en eenzame spits Colson zat door zijn beste krachten heen. De periodekampioen kwam maar opzetten, Van Asbroeck met een knal in het zijnet was dicht bij de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd kon de wedstrijd in het voordeel van de Heusdenaren beslist zijn toen Top en Deckers door de buitenspelval glipten. Top legde de bal iets te snel af op Deckers die op Van Den Schoor stuitte. De druk van Olen werd als maar groter. Er kwamen openingen en kansen. De ingevallen De Cnodder vond nog een goede Molenberghs op zijn weg. Franken wist in de 85ste minuut de keeper wel te verschalken (2-2). Ei zo na gingen de bezoekers nog met de overwinning lopen, maar de treffer van Franken keurde de ref terecht af wegens voorafgaand buitenspel. In de extratime was het bibberen en beven voor beide teams, maar het bleef bij 2-2 met een terechte puntendeling tot gevolg.

Berkenbos: Molenberghs, Swennen, Fripon, Ulenaers, Deckers, Top, Rutten, Geebelen, Garcia, Bait en Colson (73' Lenaerts)

Olen: Van Den Schoor, Sas, Moors (81' Van Orshaegen), Franken, Liekens, Van Asbroeck, De Jongh (81' De Cnodder), Nuyts, Geypen (65' Clijmans), Van Ossel en Voorspoels

Scheidsrechter: Gert Deckers
Grensrechters: Hubert Mentens en Eduard Geurts