Aarschot
Hedera Millen
Datum: 24/04/2005 15:00
Competitie: 3e amateurliga C
Speeldag: Speeldag 29
Spanning troef bovenaan (+ foto's)
Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Spanning troef bovenaan (+ foto's)
Foto: © SC

Vandaag kon Hedera Millen kampioen spelen in vierde nationale C. Een sterk Aarschots blok besliste daar echter anders over. Aarschot-Millen werd 1-1, en zo springt Leopoldsburg, dat thuis met 2-0 won van titelconcurrent Mol-Wezel, naar een gedeelde eerste plaats. Spanning troef dus in 4C, waar de beslissing pas volgende week zal vallen, op de laatste speeldag.
 
Veel volk vandaag aan de Grote Laakweg in Aarschot. Het Limburgse Hedera Millen kon er immers de titel pakken. Daarvoor was niet alleen winst nodig tegen Aarschot, maar ook een gelijkspel tussen eerste achtervolgers Mol-Wezel en Leopoldsburg . De partij begon met veel slordigheden aan beide kanten. Na 22 minuten kwam er dan toch een eerste kansje voor de thuisploeg. Van Aerschot kreeg even wat vrije ruimte en twijfelde niet, maar doelman Gielen anticipeerde goed en duwde de bal in hoekschop. Uit die hoekschop kon diezelfde Koen Van Aerschot de thuisploeg op voorsprong koppen, 1-0. Nadien kwam Millen meer in de wedstrijd maar tegen een goed georganiseerd Aarschot kon het voor rust geen kansen creëren. Vlak na het rustsignaal kwam de tweede opdoffer voor Millen, Leopoldsburg stond namelijk 1-0 voor tegen Mol-Wezel.
 
De tweede helft was er eentje van veel kansen, spanning en een hoge kwaliteit. Na amper zes minuten mocht Aarschot-spits Stijn Janssens alleen op Gielen af maar hij liet de kans liggen. Millen reageerde scherp met een bal op de lat van uitblinker Sven Hoste. Daarna ging het spel snel heen en weer met kansjes aan beide zijden. Na een tackle van Millenaar Jans geraakte de gemoederen zowel op als naast het veld verhit. Het ging zelfs zover dat de KVO-afgevaardigde erbij werd geroepen. Ook de stadionspeaker kreeg de opdracht om de geelzwarte supporters te kalmeren. Met succes, want wat later kon het spel weer hervat worden. Met nog 20 minuten op de klok trok Millen massaal naar voor. Jans kreeg, in een rommelige fase, het leer voor de voet en schoot Millen langszij, 1-1. Daarna kregen zowel Aarschot-spitsen Janssens als Corbeels elk nog twee unieke mogelijkheden, maar de 1-1 bleef op het bord staan.
 
Een slecht resultaat voor Millen dus, dat Leopoldsburg (2-0 winst tegen Mol-Wezel) op gelijke hoogte ziet komen. De laatste speeldag, volgende zondag, wordt dus allesbepalend. Maar liefst drie ploegen (Millen, Loepoldsburg en Mol-Wezel) strijden er nog voor de titel en de bijhorende promotie naar derde klasse. Spanning troef dus in reeks C. Aarschot van zijn kant, momenteel 10de in de rangschikking, heeft niets meer te winnen of te verliezen. “Onze laatste thuismatch vandaag en we waren er op gebrand om de talrijk opgekomen fans nog iets laten zien”, aldus uitblinker Stijn Janssens. “Jammer dat het zo moet aflopen. Ikzelf heb voldoende kansen gekregen maar was vaak te overhaast. Ik ben dan ook zeer teleurgesteld. Wat volgend seizoen gaat brengen? Weet ik niet, ik hoop alleen dat we volgend jaar langer voor de beslissende plaatsen kunnen spelen, dat zou al mooi zijn”, besluit een ontgoochelde Janssens. 

Foto's van de partij tussen Aarschot en Millen kan u hier vinden
 

In de kantlijn hebben we tenslotte vernomen dat Glenn Janssens volgend jaar de “Kasseistampers” komt versterken. Janssens komt over van Lyra en is een verdedigende middenvelder.
 
 
Opstelling Millen: Gielen, Reynders, Kubr, Bosmans, Thonnon, Stoffels, Hoste, Coppejans, Jans, Proesmans en E. Vandebon
 
Opstelling Aarschot: Vercammen,S. Janssens, Glassée, Gilis, Peeters, Stas, Janssens, Luanghy, Van Aerschot, Ooms en Corbeels.
 

Klassement in 4C

1. Hedera Millen            54p
2. Leopoldsburg            54p
3. Mol-Wezel                 52p