Veldwezelt
Belisia Bilzen
Datum: 10/09/2005 20:00
Competitie: 3e amateurliga C
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Winevenstadion
Limburgse derby eindigt gelijk
Limburgse derby eindigt gelijk
Foto: © SC

In Vierde Klasse C stond gisteravond de Limburgse derby tussen Veldwezelt en Spouwen-Mopertingen op het programma. Beide ploegen ambiëren een top vijf plaats, wat nog een extra dimensie gaf aan de wedstrijd. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een billijk 1-1 gelijkspel.
 
De wedstrijd werd ontsierd door zware stortregens, tot het halfuur werd er aardig gevoetbald, maar daarna was goed voetballen bijna onmogelijk. De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd. De eerste kans was dan ook voor Veldwezelt, de kopbal van Bauduin werd gepakt door doelman Daemen. Spouwen-Mopertingen reageerde via Bronzwaer, het schot van de aanvaller ging naast het doel.
 
Het spel speelde zich vooral af op het middenveld en niet toevallig kwam het eerste doelpunt uit een vrije trap. De thuisploeg kreeg een lichte vrije trap op 25 meter van het doel, Jongepier schoot de bal knap in de kruising. De bezoekers, die vooral gevaarlijk waren op de counter, reageerden onmiddellijk. Stieners (ex-Veldwezelt) nam een afgeweken bal in één keer op de slof, de thuisdoelman was volledig kansloos: 1-1.
 
Na rust was er, mede door het noodweer, amper nog doelgevaar te zien. De thuisploeg was er twee keer wel nog dichtbij. Sven Hoste haalde plots uit, maar zag zijn schot op de paal stranden. Even daarvoor vond Van Diest doelman Daemen op zijn weg. De bezoekers kwamen nog wel een paar keer dreigen, maar echte kansen kregen ze niet.

Beide ploegen zijn door het gelijkspel nog ongeslagen, Spouwen-Mopertingen heeft zijn start met een 4/6 zeker niet gemist. Veldwezelt had wellicht op iets meer dan een 2/6 gehoopt.