Competitie: 3e amateurliga C
Speeldag: Speeldag 28
Wilskracht niet voldoende voor Lichtaart
Eddy Leysen

In het Kempisch onderonsje tussen Zwarte Leeuw Rijkevorsel en Lichtaart sport trok de thuisploeg aan het langste eind. Voetballend kwamen de Leeuwen een stuk verzorgder voor de dag, maar op basis van de getoonde wilskracht verdienden de bezoekers misschien wel een punt.

In een lange aanloop zochten beide ploegen tevergeefs naar een voetballende oplossing, maar veel kansen leverde dat niet op. Zwarte Leeuw dreigde wel het meest, maar meer dan een poging van Swaegers op de lat leverde dat niet op. Net op het moment dat Lichtaart het heft in handen probeerde te nemen, scoorde Nick Nijs voor de thuisploeg op counter. Er was toen nog tien minuten te spelen in de eerste helft.

Na de pauze leek Zwarte Leeuw meteen op rozen te zitten, want na amper zes minuten verdubbelde een bedrijvige Roel Hendrickx de score. Lichtaart was even aangeslagen, maar trachtte toch nog de bakens te verzetten. Een schot van Goetschalckx ging op de paal, de rebound van Cespedes werd door de Rijkevorselse goalie schitterend gepareerd. Maar het was uitstel, want na wat geharrewar voor doel schoot Janick Vos de aansluitingstreffer hoog in doel. Het slotoffensief leek ingezet, maar Roy Van der Linden diepte nauwelijks vijf minuten later de kloof weer uit tot twee doelpunten. De laatste minuten werden een stormloop naar het Zwarte Leeuwdoel, maar dit bracht enkel in de blessuretijd nog de 3-2 met zich mee.