Competitie: 3e amateurliga C
Speeldag: Speeldag 29
Lichtaart grijpt laatste kans
Eddy Leysen

In de voorlaatste wedstrijd deed Lichtaart bij het veroordeelde AC Olen wat het moest doen, namelijk winnen. De eindstand was al bij de pauze bereikt.

Lichtaart schoot het sterkst uit de startblokken. Na amper vijf minuten ging een kopbal van Paul Franken net naast. Maar het was uitstel, want toen FIlip Pelckmans de vrijstaande Stief Goetschalckx bereikte,s coof die de bal droog naast doelman Vermeerbergen binnen. een tiental minuten later was het opnieuw raak. Janick Vos trapte naar doel, maar zijn gekraakt schot werd door Michel Cespedes overgenomen en de bezoekers zaten op rozen. Rond het half uur toch slecht nieuws voor Lichtaart, want nadat eerst het centrale duo Nick Borghs-Paul Franken geblesseerd uitviel, moest ook aanvaller Michel Cespedes door een blessure vervangen worden.

Olen profiteerde niet van de herschikkingen bij Lichtaart, want met een hoge ongevaarlijke kopbal van Vincent De Jongh kon doelman Van Hove niet verontrust worden. Die De Jongh bond na een zestal weken opnieuw de schoenen aan, maar kon zijn toekomstige club Hoogstraten geen plezier doen. In de slotfase van die eerste helft toonde Olen-doelman Vermeerbergen zijn kunnen op een vluchtschot van Pelckmans, maar even later moest hij zich toch voor de derde keer gewonnen geven wanneer Vos de goed gevolgde Guy Franken de 0-3 aanbood.

De tweede helft was een mager beestje. Lichtaart speelde resultaatgericht en het jonge Olen kon op geen enkel moment een vuist maken. Een kopbal van Davy Voorspels en een schot van Nick Nuyts gingen naast, aan de overzijde werd een inzenden van Janick Vos op de lijn gered.

Scheidsrechter: Yves Kenes.

Doelpunten: 11' Goetschalckx (0-1), 21' Cespedes (0-2), 44' Guy Franken (0-3).

Gele kaarten: Pelckmans, Bosch.

AC Olen: Vermeerbergen, Sas (46' Jo Vansant), De Jongh, Ooms, Engelen, Nuyts, Nick Vansant, Vermeulen, Van Eyck (59' Defoor), Van Ossel, Voorspoels (77' Verbinnen).

Lichtaart: Van Hove, Vos, Paul Franken (34' Lievens), Guy Franken, Goetschalckx, Cespedes (36' Subakty), Vanruysseveldt, Ooms, Van Heertum, Borghs (31' Bosch), Pelckmans.