Speeldag: Ronde 5
Stadion: Bosuil
Antwerp zet Diegem vlot opzij
Dirk Pieters

Antwerp won zijn derde officiële wedstrijd op rij van dit seizoen. Dit keer was derdeklasser Diegem te zwak voor de Great Old. De thuisploeg won oververdiend met 4-1. Opnieuw zakten, voor de derde keer in één week tijd, veel toeschouwers af o hun spelers aan het werk te zien. Zij zagen opnieuw Alain Van Mieghem naast de ploeg vallen, wat tot vele speculaties leidde.

In het eerste kwartier van de eerste helft was er nauwelijks wat te beleven op uitzondering van een kopbal van Evans die naast ging. Na het openingskwartier schoot Antwerp wakker en kwam het dreigen met pogingen van Janssen en Campbell. Die twee wisten na een fraaie controle de bal voorbij de bezoekende goalie te trappen. Ook na het doelpunt kreeg Di Gregorio nog een mooie kans, maar hij besloot net naast. Diegem stak een keer de neus aan het venster, maar veel leverde dat niet op en zo ging Antwerp met een kleine voorsprong de rust in.

Beterschap was er alvast in de tweede helft. De pauze was nog maar net voorbij of de 2-0 stond op het bord. Olguin kreeg de bal nog net tot bij Campbell, die de score verdubbelde. Het was de Great Old die bleef komen en op het uur kopte Kevin Janssen de bal mooi tegen de netten. En nog was het niet gedaan want tien minuten later zorgde de Argentijn Olguin voor de 4-0. Diegem helemaal van de kaart. Dat volstond blijkbaar voor de rood-witten, die het initiatief lieten aan de bezoekers voor het laatste kwartier. De derdeklasser maakte via Peter Vandenbossche de eerredder. 4-1 was dan ook meteen de eindstand van deze bekerwedstrijd.

Andy Welsh en de supporters mogen zich voor het eerst sinds lang nog eens opmaken voor een wedstrijd tegen een eersteklasser. [THAN]