Speeldag: Ronde 5
Stadion: Achter de Kazerne
Mechelen nipt door naar volgende ronde
Bart Hermans

Voor de tweede keer op één week tijd ontmoetten KV Mechelen en Deinze elkaar Achter De Kazerne. Woensdag werd het 3-0 voor de thuisploeg, deze keer werd het 2-1. De doelpuntenmakers waren Van Zundert en Kielo-Lezi voor de thuisploeg en Lecailler voor de bezoekers.

De eerste helft was er één om snel te vergeten. Malinwa begon gevaarlijk via Vleminckx, zijn schot ging over. De rest van het eerste kwartier ging verloren aan een uitgebreide studieronde, dit terwijl ze elkaar onderhand wel moesten kennen. Deinze was voor het eerst gevaarlijk na een hoekschop, zijn kopbal belandde in de grijpklare handen van doelman Kempeneer. Het tweede kwartier was nauwelijk beter dan het eerste, er waren wat afstandsschoten van beide kanten maar echt gevaarlijk kan je dit onmogelijk noemen. Trainer Peter Maes, iemand die al moeilijk op de bank kan blijven zitten, was eigenlijk de actiefste Mechelaar. De eerste echt goede kans van de wedstrijd was direct raak. Vleminckx speelde Van Zundert mooi vrij op rechts, in plaats van voor te zetten knalde hij de bal rechtstreeks voorbij de bezoekende doelman Dobbelaere. Beide ploegen gingen zo rusten bij een 1-0 stand.
De tweede helft startte veelbelovend. Nadat de Oost-Vlaamse defensie de bal slecht wegwerkte kwam de bal via Vleminckx bij Kielo-Lezi terecht, die twijfelde niet en schoot de 2-0 op de bordjes. Bij Mechelen werd een gekwetste De Pauw vervangen door Biset. Even later was het Kielo-Lezi die de bal voorbracht tot bij Vleminckx, zijn schot ging over. Na de 2-0 leek Mechelen wat ontspannender te spelen, ze hadden het veldoverwicht maar echt in kansen resulteerde dit niet. Het waren daarentegen de bezoekers die konden scoren. Kempeneer bokste de bal onvoldoende weg na een vrije trap waardoor Lecaillier de bal via de paal kon binnenstampen. Het werd zo 2-1 en er was weer sprake van een wedstrijd. De match werd bitsiger, Masureel mocht van geluk spreken dat hij slechts geel kreeg voor een stevige overtreding op Vleminckx. De thuisploeg ging op zoek naar het bevrijdende derde doelpunt maar moest opletten voor de counters van Deinze. Op het half uur in de tweede helft waren de Maneblussers er tot twee keer toe dicht bij, Geudens en Charaï konden evenwel niet scoren. De bal van Geudens ging net over, het schot van Charaï werd door de bezoekende doelman gered. Buiten een applausvervanging voor Bjorn Vleminckx gebeurde er verder niets vernoemenswaardig meer.
KV Mechelen gaat zo na een weinig overtuigende wedstrijd door in de beker van België en hoopt op een grote naam uit de eerste klasse.