Speeldag: Ronde 5
Stadion: Jos Van Wellenstadion
Cappellen vlot voorbij Bercheux
Bart Hermans

Cappellen gaat door naar de zestiende finales van de beker Van België na een 3-1 overwinning tegen vierdeklasser Bercheux. Voor Cappellen scoorde Stevens, Da Silva en Meeusen en het doelpunt van Bercheux kwam van Fautré.

Cappellen begon zeer aanvallen aan de partij. De opvallendste speler in de opensfase van de wedstrijd was Stevens. De speler van Cappellen kon al vrij vroeg in de wedstrijd zijn man kwijtspelen en de bal voorzetten naar Schoenmaekers, deze werkte beheerst af. Ook in de minuten die daarop volgden liet diezelfde Stevens nog een paar mooie acties zien, zijn voorzetten kwamen bij Jusic en Devic terecht maar die vonden doelman Aerts op hun weg. Na deze sterke opener van de thuisploeg wist Bercheux het evenwicht wel te herstellen maar echt kansen vloeide hier niet uit voort. Het was wederom Stevens die de bal kon voorbrengen in de loop van Devic , maar deze geraakt niet voorbij de bezoekende doelman. Iets na het half uur was het dan toch weer raak. Een voorzet van Devic werd door Da Silva aan de tweede paal binnen gewerkt. Het was zo 2-0 en Cappellen kon nu heel ontspannen voetballen. Cappellen bleef nu komen en Meeusen kon een vrije trap van Devic voorbij Aerts koppen. Zo leek de wedstrijd al in de eerste helft beslist en liet Cappellen dan ook de teugels eventjes los. Zo kwamen de bezoekers aan hun eerste kans en die was meteen raak. Fautré kon vlot door de thuisdefensie gaan en de bal achter Ferket in doel leggen. Even later kwam Lambert dreigen maar Ferket was bij de pinken en werkte de bal in hoekschop. Er werd gerust bij 3-1 na een aangename eerste helft.

In de tweede helft beperkte de Antwerpenaars zich tot het controleren van de wedstrijd. Op het uur konden we nog eens een heet standje aan het bezoekende doel noteren. Devic zette voor en Jusic schoot in de vlucht nipt over. Cappellen liet Bercheux komen en dit resulteerde dan ook in enkele kansen. De bezoekers konden evenwel de aansluitingstreffer niet scoren , Goossens en De Keyser mistten deze kansen. Cappellen zette daar nog pogingen van Schoenmaekers en Jusic tegenover, maar gescoord werd er niet meer.

Cappellen zag verdediger Rombouts geblesseerd uitvallen. Een echografie aan de enkel zal maandag raad moeten brengen. Cappellen kan zich vanaf nu toeleggen op de competitiestart tegen Diegem aanstaande zaterdag. Woensdag kent het de tegenstander in de zestiende finales van de beker van België.

Cappellen: Ferket; Meeusen, Rombouts (46' De Vlaming), De Keyser, Chergui; Stevens (80' Kubilskis), Mücher, Da Silva, Devic; Schoenmaekers en Jusic .

Bercheux: Aerts; Ekwalla (46' Wavreille), Martin, Gourmet, Strumans; Hendrick (70' Lays), Fautré, Lamote, Gillet; Lambert (46' Grommen), Goossens.

Doelpunten: 6' Stevens 1-0, 33' Da Silva 2-0, 40' Meeusen 3-0 en 41' Fautré 3-1

Geel: Gillet, Strumans en Lamote.