Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 5
Kortrijk simpel naar volgende ronde
Giovanny Saelens

Zondagnamiddag moest KV Kortrijk naar het veld van WS Lauwe voor de vijfde ronde van de Beker van België. Doelpunten van Vervaeke en Makhloufi zorgden ervoor dat KVK de Zuid-West-Vlaamse derby won met 0-2. Kortrijk mag naar de zesde ronde, waarin het een eersteklasser zal loten.

Bij KV Kortrijk kwam Makhloufi terug uit schorsing. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck, ex-trainer van WS Lauwe, domineerde de heel wedstrijd en begon ook het sterkst aan de partij. Flankspeler Jo Vermast kon van dichtbij schieten, maar Pascal Mestdagh liet een superreflex zien. Twee minuten later was het wel raak voor rood-wit. Vermast speelde de bal naar Landu Tubi, die op Mestdagh schoot. Bas Vervaeke was goed gevolgd en scoorde de 0-1.
Op het kwartier ging centrale verdediger Stéphane Demets mee vooraan bij een hoekschop van Makhloufi. Hij kopte de bal over het doel. Even later kreeg Mehdi Makhloufi een vrije trap, maar de bal ging over. Na een halfuur spelen mocht Landu Tubi op doel af, maar hij verprutste de kans en schoot op Mestdagh. Na 33 minuten kreeg KV Kortrijk een penalty. Makhloufi nam de strafschop en scoorde vanop de stip: 0-2.
In de 40ste minuut kreeg Jo Vermast een kans. Hij schoot de bal op Mestdagh. Na 45 minuten kreeg WS Lauwe zijn eerste kans van de wedstrijd, maar Peter Mollez hield de bal uit zijn doel. Op slag van rust scoorde KV Kortrijk een derde keer, maar de lijnrechter vlagde voor buitenspel. De stand aan de rust was 0-2.

Ook in de tweede helft was Kortrijk heer en meester. In de 49ste minuut ging een volley van Jo Vermast voorlangs. Landu Tubi kon net niet bij de bal. Acht minuten later een vrije trap van Makhloufi. De bal ging in de muur maar de rebound was wel op doel. Mestdagh hield de bal uit doel. Met nog een halfuur te gaan kon Landu Tubi doorzetten op links. De Congolees bracht de bal tot bij Nicolas Gezelle, maar hij schoot de bal naast. In de 63ste minuut werd Demets vervangen door Emir Ujkani, die vorig seizoen bij White Star speelde. Zo kreeg Xavier Chen de aanvoerdersband. De nieuwe aanvoerder schoot vijf minuten later de bal naast. In de 70ste minuut ging Vermast naar doel, maar de bal ging in corner. Vincent Provoost kon op die hoekschop uitpakken met een volley, maar opnieuw ging de bal in corner. Met het einde in zicht geraakte Peter Mollez geblesseerd. Nadat ook het Rode Kruis op het veld was gekomen, kon hij toch verder spelen. Hij leverde in de 88ste minuut ook nog een mooie redding. De eindstand was 0-2.

KV Kortrijk won verdiend en mag naar de volgende ronde, waar het een eersteklasser zal ontmoeten.

Doelpunten: 9' 0-1 Vervaeke, 33' 0-2 Makhloufi (pen.)