kvoKV Oostende
SK Londerzeel
2-0
2-1
78' Nicky Melkert (pen)
Datum: 24/08/2008 16:00
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Ronde 5
Stadion: Diaz Arena
KV Oostende bekert verder

KV Oostende heeft het bekertreffen tegen SK Londerzeel gewonnen. Londerzeel moest met 2-1 de duimen leggen zodat Oostende in de volgende ronde een eersteklasser mag opwachten.

KV Oostende probeerde van meet af aan SK Londerzeel zijn voetbal op te leggen. Dat lukte en het spel had dan ook grotendeels plaats op de kant van de vierdeklasser. Tot echt grote kansen kwam de tweedeklasser in de beginfase echter niet. KVO verzamelde vooral hoekschoppen en na de vierde kwam de eerste gevaarlijke kans. De bal schoot door, belandde op een Londerzeels been en dwarrelde voor Oostende een meter naast de verkeerde kant van de paal. We zaten dan al echter halverwege de eerste helft. Na een goed half uur kwam Oostende dan verdiend op voorsprong. Na Londerzeels balverlies kwam Wilfrid Grandisson op 20 meter van het doel in balbezit en lobde hij Alexis Sakalis die een meter of tien voor zijn doelgebied stond. Grandisson mocht vijf minuten later exact hetzelfde proberen, maar besloot in de handen van Sakalis.

De inbreng van Nicky Melkert leverde meteen de grootste Londerzeelse kans op. Sven Van Ryckeghem moest de bal in hoekschop duwen. Het spel verwaterde daarna wat en we moesten al over het uur om nog wat kansen te zien. Oostende kreeg er dan twee in één minuut, maar zowel Jimmy De Wulf als Grandisson misten vanop vijf meter. De partij kwam in een bepalende fase als een goed kwartier voor tijd Alexis Sakalis Benjamin Mokulu onderuit haalde en de rode kaart kreeg gepresenteerd. Philippe Liard krulde de vrije trap mooi binnen. Londerzeel gaf zich echter met een man minder niet gewonnen en kreeg drie minuten later een strafschop nadat Melkert werd gehaakt. Nicky Melkert zette hem zelf feilloos op. Een doelpunt van diezelfde Melkert werd in de laatste minuut nog afgekeurd na buitenspel van Bernard Morreel die op Sven Van Ryckeghem was gestoten.