Speeldag: Ronde 5
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Zeven doelpunten aan Gestelsedijk
Niels Hendriks

KVSK United heeft in de Beker van België SV Oudenaarde uitgeschakeld. Aan de rust stond de derdeklasser nog met 0-2 op voorsprong. Uiteindelijk kwam KVSK United nog knap terug en werd het nog 4-3.

Bij de thuisploeg stond aanwinst Jeroen Ketting in de spits, Stassin zat op de bank. Oyen, Beyens en Raymaekers waren geblesseerd. Bij Oudenaarde kwamen Koen De Vleeschauwer en Sandy Martens aan de aftrap. United, dat in de vorige ronde erg veel moeite kende met eersteprovincaler Kempen, begon te afwachtend aan de partij. Op het kwartier kwam Oudenaarde voor het eerst dreigen via Bernaert. Tien minuten later kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong, Tom raes mocht een corner te gemakkelijk binnenkoppen, 0-1. United kreeg nu ook enkele kansen maar toch viel het tweede doelpunt aan de overkant. Opnieuw vanop corner kon ditmaal Mathieu De Jonckheere profiteren van zwak verdedigen bij United, 0-2. Vlak voor rust kwam Dufour nog dichtbij de aansluitingstreffer maar hij trof de kruising.

United-coach Dany David greep in tijdens de rust en verving Delande en Dufour voor Stassin en Frederix. Dit resulteerde in een heel ander United onder impuls van een sterk ingevallen Stassin. Eerst trof Frederix vanop vrijetrap de vuisten van Malfait waarop Pinxten de rebound niet tegen de netten kreeg. Op het uur was het Stassin die de 1-2 op het bord zette. United walste nu over Oudenaarde en kreeg kans na kans. Caramazza miste van dichtbij en ook Ketting knalde van dichtbij op de paal. Eén minuut later was het wel raak voor de Nederlander toen hij een voorzet kon binnen duwen, 2-2 via Ketting. Oudenaarde moest het spel nu volledig ondergaan en ook Caramazza vond de weg naar het doel, 3-2. United in tien minuten tijd van 0-2 naar 3-2! De kansen bleven komen en tien minuten voor tijd maakte Van de Weyer er toch 4-2 van. In de allerlaatste minuut van de partij nog een corner voor Oudenaarde, en opnieuw goed voor een doelpunt. Tom Raes met zijn tweede van de avond 4-3.

KVSK United speelde voor de tweede week op rij een erg slecht eerste helft. Na rust konden de Noord-Limburgers wel imponeren. Maar de drie tegendoelpunten vanop hoekschop zorgen toch voor de nodige zorgen. Oudenaarde mag met opgeheven hoofd het bekertornooi verlaten.