Germinal Beerschot
cerCercle Brugge
1-0
1-1
Datum: 02/03/2011 20:30
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Cercle Brugge derde keer op rij bij laatste vier
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Cercle Brugge derde keer op rij bij laatste vier
Foto: © SC

Cercele Brugge heeft zijn bekerreputatie opnieuw wat kracht bijgezet. Groen-zwart verzilverde op het Kiel de 2-0-overwinning uit de heenwedstrijd en bereikt al voor de derde keer op rij minstens de halve finale. Germinal Beerschot mocht maar eventjes dromen van een stunt.

Germinal Beerschot had sinds de komst  van  nieuwe sterke man Patrick Vanoppen vier op zes geboekt in de competitie en de ploeg naar veiliger oorden in het klassement geloodst. De Leuvense projectonwikkelaar droomde al stilletjes van een nieuwe bekerfinale op de Heizel, maar dan moest Germinal Beerschot tegen Cercle Brugge wel een 2-0-nederlaag uit de heenwedstrijd wegvegen.

Te weinig beleving

Een bekerstunt heeft er voor de jongens van het Kiel echter nooit ingezeten. Slechts één minuutje lonkte het team van Jacky Mathijssen naar een ticket voor de halve finale. De net ingevallen Daniel Cruz liet in de 65ste minuut zijn oude ploegmaat Bram Verbist volledig kansloos met een goed geplaatste kopbal.

Het was een verdiende voorsprong voor Germinal Beerschot, ondanks een bijzonder zwakke eerste helft waarin de thuisploeg de beleving van een bekerwedstrijd miste.  Cercle Brugge kon rustig achteroverleunen in zijn comfortabele zetel en werd pas net voor het rustsignaal een eerste keer opgeschrikt toen een listige bal van Roni Porokara op de bovenkant van de dwarsligger belandde.

Germinal Beerschot kwam echter met meer drang naar voren uit de kleedkamers en de paars-witte sjaals mochten toch de hoogte in na de Colombiaanse knik van Cruz. Het stadion ontplofte. Zou het dan toch nog lukken?

Blunder Kaminski

Het was ijdele hoop, want amper zestig seconden later mochten de groen-zwarte bezoekers rechtveren. William Owusu zette met een laag schot onder het lichaam van Thomas Kaminski de bordjes terug gelijk. De Ghanees staat niet bekend voor zijn torinstinct, maar tekende nu toch voor een heel belangrijk doelpunt.

Germinal Beerschot herstelde niet meer van de opdoffer en mag zich terug concentreren op de competitie. Zaterdag volgt een belangrijke verplaatsing naar Stayen. Cercle Brugge bereikt voor het derde jaar op rij minstens de halve finale.

Herbeleef Germinal Beerschot - Cercle Brugge

Vooraf

Beker van Belgiƫ

 Kwart Finales (T)