Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent houdt het zakelijk tegen Woluwe
Fabian Morren

AA Gent heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. De Buffalo's wonnen na de heenwedstrijd ook de return tegen derdeklasser White Star Woluwe.

Woluwe schakelde in de vorige rondes Lokeren en Zulte Waregem uit, maar al in de heenwedstrijd werd duidelijk dat een nieuwe stunt er niet in zat. Gent won de heenwedstrijd al met 0-2. Er was dan ook niet veel volk komen opdagen voor de terugmatch.

De afwezigen hadden ook niet echt ongelijk. Ze zagen hoe Gent de wedstrijd controleerde en Woluwe zich vooral moest beperken tot verdedigen. Nochtans moest de derdeklasser minstens twee keer scoren, wilde het nog doorstoten naar de halve finales.

Kort voor het halfuur bracht Ibrahima Conte de thuisploeg op voorsprong. Hij kopte de 1-0 voorbij doelman Auspert. Kort voor de rust redde de keeper van Woluwe nog een prima kans van Stijn De Smet.

Auspert was ook in de tweede helft de beste man op het veld. De doelman van Woluwe voorkwam dat Gent nog een aantal keer meer scoorde. De Buffalo's hielden de wedstrijd onder controle en Woluwe was niet bij machte om nog wat terug te doen.