chaCharleroi
andAnderlecht
Datum: 01/12/2016 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Weiler staat weer voor belangrijke opdracht en rekent op... Najar

Anderlecht speelt vanavond om 20u30 in Charleroi

Weiler staat weer voor belangrijke opdracht en rekent op... Najar
Foto: © photonews

Anderlecht heeft vanavond weer een belangrijke wedstrijd voor de boeg. Kwalificatie voor de kwartfinales van de Beker is cruciaal, want paars-wit wil op alle fronten actief blijven. Maar winnen op Charleroi is geen sinecure.

Anderlecht won vorig seizoen eens in Charleroi, met veel moeite moeten we daaraan toevoegen. En daarvoor was het al van 2010 geleden dat paars-wit eens met een zege kon pronken op het veld van de Carolo's. Traditioneel is de verplaatsing naar het Zwarte Land een calvarietocht voor de Brusselaars, maar deze keer is het erop of eronder.

René Weiler weet dat hij na de 7-0 tegen Moeskroen nog niet in veilige wateren is en weet ook dat hij voor Nieuwjaar nog heel wat punten moet sprokkelen en kwalificatie voor de kwartfinales van de Beker. Vanavond moet hij Leander Dendoncker missen door een schorsing en waarschijnlijk lost hij dat op door Andy Najar op het middenveld naast Tielemans te zetten.

Geen sprake van rotatie

Opmerkelijk, want de Hondurees komt ook terug van een zware blessure, maar kan blijkbaar op meer vertrouwen rekenen dan Obradovic. Weiler heeft zijn loopvermogen nodig op het veld. Met die troef kan hij immers zowat overal uitgespeeld worden in het systeem van de Zwitser. Voor de rest hoeven er weinig veranderingen verwacht te worden. Weiler gaat met zijn sterkst mogelijke elftal aantreden. Van rotatie gaat er geen sprake zijn.

Meer nieuws

Beker van België