Stadion: Stayen

Herbeleef STVV - KAA Gent (Beker van België)

Volg de match tussen STVV en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Bij de bezoekers kan Yves Vanderhaeghe geen beroep doen op Birger Verstraete. Yannick Thoelen staat tussen de palen. Bij STVV zitten aanvoerder Botaka, Boli en Garcia Tena toch een beetje verrassend op de bank.
Bijna droomstart voor STVV
Over een blitzstart gesproken. Bezus zondert Acolatse af, maar die trapt vanuit een scherpe hoek op de vuisten van Thoelen. Hoekschop voor STVV.
5
Gent knokt zich wat beter in de match. Letterlijk dan, want Odjidja gaat iets te enthousiast door op De Petter.
7
Bezus en Acolatse vinden elkaar goed. Deze keer gaat de snelle Acolatse in de fout op Asare.
9
Appel voor een penalty bij de bezoekers. Teixeira is iets trager dan Yaremchuck, maar Van Driessche vindt het te licht.
11
Thoelen in 2 keer
Kamada probeert het van buiten de zestien en schiet niet zo hard, maar Thoelen heeft toch de nodige moeite met zijn poging.
12
Yaremchuck draait knap weg en trapt richting verste kruising, maar de bal gaat naast. Van Driessche heeft echter een overtreding op Diarra gezien.
13
Diarra met een niet onaardige vrije trap, maar Steppe ligt goed in de hoek.
16
Kamada wordt goed bediend wanneer hij diep loopt, maar hij staat randje buitenspel.
18
Dejaegere mist!
Wat een kans voor Dejaegere. De voorzet komt van de voet van Dompé, maar de kopbal van de vrijstaande middenvelder gaat een halve meter over. STVV komt goed weg
19
De mee opgerukte Asare probeert het van ver, maar zonder gevaar.
20
Schitterende bal van Odjidja op Dejaegere, maar niemand loopt zijn voorzet in doel.
24
Diarra haalt de achterlijn, maar zijn voorzet wordt vakkundig buiten gewerkt.
26
Bijna de 0-1
Eindelijk nog eens wat gevaar in deze wedstrijd. Yaremchuk kan de bal net niet in doel lopen, maar Gent houdt er wel een hoekschop aan over.
30
STVV heeft het moeilijk na een halfuurtje spelen. Thoelen is al een tijdje niet meer op de proef gesteld.
32
Dom balverlies van De Petter, maar Dompé vergeet te profiteren.
36

Goal
Doelpunt van Jean-Luc Dompé (Onbekend Onbekend)
Daar is de openingstreffer. Dompé krult een bal heerlijk in doel.
37
Gent drukt door. Het afgeweken schot van Dejaegere komt in de handen van Steppe terecht.
41
Nog 5 minuten tot de rust. STVV is het noorden toch wat kwijt.
43
STVV komt nog eens over middenlijn, al stopt Asare Acolatse af.
45
De Sart bijna!
STVV is dan toch nog eens gevaarlijk. De infiltrerende De Sart mag op Thoelen af, maar die komt goed uit.

Scheidsrechter
Rust
Sint-Truiden - AA Gent: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Jorge Teixeira
Ingevallen Pol García Tena

46
Brys wisselt
We starten de tweede helft met een nieuwe naam: Garcia komt in de plaats van Teixeira.
49
Er zit nu toch wat meer vuur in de ploeg bij STVV. Al is het wachten op een kans.
52
Het eerste gevaar na rust komt van De Norre. Zijn schot gaat voorlangs.
54
STVV neemt commando over
Kamada krijgt ruimte en schiet, maar Thoelen gaat goed plat.
56
Yaremchuck legt af tot bij Dompé, maar die kan de vrijstaande Dejaegere net niet bereiken. De hoekschop levert niets op.
57

Goal
Doelpunt van Roman Yaremchuk (Jean-Luc Dompé)
Daar is de 0-2. Dompé ziet Yaremchuk staan en die kan met een gelukje scoren.
58
Vervangen Wataru Endo
Ingevallen Yohan Boli

61

Goal
Dompé kan het ook met links. Met een gekruist schot laat hij Steppe kansloos. STVV lijkt uitgeteld na een uur spelen.
64
Bezus probeert het dan maar eens, maar Thoelen gaat goed plat.

67
Ook een eerst wissel bij Gent. Dejaegere mag gaan rusten.
68
Dompé blijft een gesel voor de thuisverdediging. Hij vindt Awoniyi net niet.
70
 Gele kaart voor Roman Bezus

72
STVV is net als afgelopen zaterdag op Lokeren nergens. 20 minuten waren de Kanries op niveau: 10 minuten in de eerste helft en 10 minuten in de tweede helft.
74
Vervangen Giorgi Chakvetadze
Ingevallen Eric Smith

74
Match al lang gespeeld
Ondertussen gaat Odjidja als eerste Buffalo in het boekje van Van Driessche.
74
 Gele kaart voor Vadis Odjidja

75
Bezus zwiert een vrije trap voor doel, maar zonder succes.
75
Ondertussen krijgt Thoelen geel voor tijdrekken.