Datum: 27/02/2008 20:30
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent verplettert KV Kortrijk
Thomas Dubois
| 0 reacties
AA Gent verplettert KV Kortrijk
Foto: © SC

KV Kortrijk is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de halve finales in de Cofidis Cup, AA Gent verpletterde de West-Vlamingen.

Met meer dan 2.000 waren ze woensdagavond, de supporters van KV Kortrijk die hoopten om in Gent de kwalificatie voor de halve finale van de beker te gaan vieren. In colonne waren ze al vroeg van de partij om een stevig feestje te bouwen. De kater zal groot zijn vandaag, en niet alleen van de drank. Een riante 5-1 voorsprong werd in 92 minuten weggegeven. Al na 20 minuten zag het er bedroevend uit voor rood-wit, toen had Maric al twee keer gescoord en de Buffalo’s bleven maar komen. Keeper Mollez moest verschillende keren gevat tussen komen.
De VK hield bijzonder lang stand en trachtte het nieuwe modewoord –betonvoetbal- in de praktijk om te zetten. Een soort voetbal dat ze duidelijk niet gewoon zijn van te spelen in het zuiden van West-Vlaanderen want in de slotfase ging het toch onderuit. Mutavdic tien minuten voor tijd en Ljubijankic in de extra tijd zorgden voor de totale explosie in Gent. Zo verdiend als de overwinning van Kortrijk in de heenwedstrijd was, zo verdiend wonnen de Buffalo’s woensdagavond.

Beker van Belgiƫ

 Kwart Finales (T)