Zomergem
Assenede-Boekhoute
Datum: 29/10/2006 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (2A)
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Gemeentelijk Sportcomplex Zomergem
Moeizame thuiszege
Hendrik De Vriesere
| 0 reacties
Moeizame thuiszege
Foto: © SC

In de eerste 10' was het de thuisploeg meest aanvallend met veel veldoverwicht , maar zonder succes in de afwerking . In de 14' was er een voorzet van Lataue richting tweede paal waar Pieter De Witte over kopte . De thuisploeg was op zoek naar een goal , toen vier minuten later De Clerck een schot op doel loste bracht doelman De Pauw redding.

  De bezoekers kwamen in de 20' het neus aan aan het venster steken Steven Willems in een draaibeweging maar de de bal belande in het zijnet , dan de eerste gele kaart (22')van de partij voor Bert Stockman en dit al na een derde fout op een thuisspeler.

  Maar amper daarnba kwam Assenede/Boekhoute dicht bij de openingstreffer Van Hyfte op Pauwels en Stijn De Clerck kon net de bal van zijn doellijn wegwerken . Maar op het halfuur kwam Zomergem in de aanvalszone een voorzet van De Clerck Steven naar de eerste paal maar Bakhali liet de bal lopen en zette zou de doelman van de bezoekers het het verkeerde been , zou dat de vrijstaande Grispyn de 1-0 tegen de netten kon trappen . Maar vijf minuten later was het terug de thuisploeg die op zoek was naar een tweede treffer een linkerflank aanval via Van Deurme naar Lataue en Grispyn die een vrije rol had kon bijna de score verdubbelen maar een atente De Pauw redde suppliem.

  Toch drukte de thuisploeg op slag van rust het was Grispyn die door ging maar opnieuw stuitte die op doelman De Pauw . ruststand 1-0.

   Na de pauze een kans voor de bezoekers (48' ) voor Van Hyfte die werd door doelman Stijn De Clerck in het nou gedreven maar besloot in het zijnet . Dan kregen we wissels langs beide zijde , het spel kreeg een ander beeld maar toch was het Zomergem die in de 54' , nog eens aanstalte maakte op de verdubbeling met een gedraaide schot van Bakhali maar De Pauw stond terug in de weg . Maar drie minnuten later was het toch raak een voorzet van op links van Grispyn naar de tweede paal waar Bakhali had post gevast , en dan terug legde in het centrum waar daar Grispyn terug opdook en met buiten kant voet de 2-0 op het scordebord bracht.

 Daarna waren het de bezoekersdie op zoek waren naar de aansluitingstreffer en dit via Van Hyfte maar die besloot in het zijnet en dat was in de 60' . Wat er toch mogen noteren dat bij Assenede/Boekhoute twee spelverdelers waren om hun ploeg toch naar de de aansluitingstreffer te gaan , dit waren Van Hyfte en Pieters , daar waren dan de resultaten want in de 63' op een hoekschop kon een bos van spelers de bal niet meer wegwerken en Van Hyfte kon afdrukken 2-1 . 

Maar in 63' moesten de toeschouwers van beide partijen toezin op een rode kaart voor Robin Claeys(Ass/Boek), die Bakhali net voor de zestien meter aan de noodrem had getrokken . Daaruit kwam er een vrijetrap van Grispyn maar tevergeefs geen hattrick want de bal spatte op de lat te pletter .

 Dus met 10 man verder , de trainers van beide ploegen begonnen te gokken , de ene(Zomergem) op winst , de andere(Ass/Boek) , op een gelijk spel . In de slotfaze een offensief van de bezoekers om toch nog een punt te behalen op Zomergem maar tevergeefs , met hun inzet met 10 eenheden konden ze toch één punt uit de brand slepen , maar dat zat er niet meer in , dus het was een moeizame thuiszege voor rood-wit.