Stadion: Stadion FC St-Joris
Doelpuntenkermis voor Sleidinge en Lovendegem
Gentil Dossche

Een ouderwetse derby met een dito resultaat. Het was 40 jaar geleden dat beide ploegen in competitie tegen elkaar stonden maar de uitslag kon net zo goed uit die tijd komen.

Lovendegem was speltechnisch duidelijk de meerdere van Sleidinge, maar liet zich 4 keer ringeloren op stilstaande fases. Sleidinge begon het beste aan de wedstrijd en na 6 minuten moest De Paepe (L) een inzet van De Baets in hoekschop werken. Die hoekschop werd door Van de Velde aan de eerste paal binnengetrapt. Vier minuten later probeerde Copermans te lobben na slecht wegtrappen, maar de bezoekende goalie was op tijd terug. Vijf minuten later werd Claeys afgezonderd in de 16 maar hij besloot voorlangs. Pas na 20 minuten kon Lovendegem dreigen. Baeten kopte fors in na een voorzet van Degrande. De Paepe (S) pareerde in hoekschop. Kesikbas stuurde Den Dooven twee keer diep, echter zonder resultaat. Kort na het half uur moest De Paepe (L) een schot van Claeys uit de hoek halen. Kesikbas dreef het tempo op, bediende Degrande en die schilderde de bal op het hoofd van Martens. Toen Degrande foutief werd afgestopt trapte Baeten de penalty binnen.

Ook na de rust nam de thuisploeg het eerste initiatief, zonder echt doelgevaar. Toen De Paepe (S) een harde vrije trap van Degrande loste dreef Den Dooven de bezoekende voorsprong op. Lang duurde de vreugde niet. Een slecht weggewerkte inworp belandde bij Claeys en die zorgde voor de aansluiting. Lovendegem reageerde onmiddellijk maar Filiz deed de paal trillen. Toen Martens een voorzet van Sucaet doorspeelde naar Filiz leek de match beslist. Met nog een 10-tal minuten op de klok blies Vereecke de Sleidingse hoop nieuw leven in. De thuisploeg zette nu alles op alles en dat resulteerde. Leemans verlengde een hoekschop tegen de touwen en de bordjes hingen terug gelijk.

Volgende week ontvangt Lovendegem SK Lochristi, de ploeg van ex-trainer Marc Mertens.

SJ Sleidinge: De Paepe, De Bie, Van Vyncke, De Wispelaere (58’ Vereecke), Penny, Ramaekers, Claeys, De Baets Tom (79’ De Baets Tim), Leeman, Copermans (79’ Van Durme), Van De Velde.

KSK Lovendegem: De Paepe, Diop, Baeten, Dolleslaegers, Degrande, Kesikbas (79’ Sarpong), Filiz, Martens, Hennebert, Sucaet, Den Dooven (73’ Desmet).

Doelpunten: 6’ Van De Velde 1-0, 36’ Martens 1-1, 39’ Baeten 1-2, 55’ Den Dooven 1-3, 59’ Claeys 2-3, 65’ Filiz 2-4, 80’ Vereecke 3-4, 81’ Leemans 4-4.

Geel: De Paepe, Penny en Ramaekers