Lovendegem
Olympia Gent
Datum: 06/12/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (2A)
Speeldag: Speeldag 15
Lovendegem walst nu ook over O. Gent
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem walst nu ook over O. Gent
Foto: © SC

KFCO Gent miste te veel basisspelers om Lovendegem echt te bedreigen en speelde de tweede helft tegen een thuisploeg die het rustig aan deed.

Lovendegem trok het laken snel naar zich toe. Cuzet kwam alleen voor Raman maar besloot over en naast. Martens bediende Sarpong en die miste niet. Raman was attent op een vlam van Martens. Gent reageerde maar De Bruycker kon Speeckaert niet bereiken. Aan de overzijde kwam Bouchaala te kort bij een voorzet van Cuzet. Lovendegem nam wat gas terug en loerde op de counter. Van Haelen moest een voorzet van Cuzet in extremis wegwerken voor de wachtende Sarpong. Kesikbas zette een aanval op, kwam vrij aan de backlijn en lobde de uitgekomen Raman met een stiftertje onder de lat. Kesikbas kapte zich mooi vrij en besloot in de korte hoek waar Raman de bal met een voetreflex in hoekschop verwerkte.

In de tweede helft dreigde Dolleslaegers met een schot maar vanaf dan kwamen de acties van de bezoekers. Speeckaert vond De Paepe op zijn weg. De thuisgoalie was attent bij een kopbal van Vandommele. Aan het halfuur legde Dhakouani terug op Vanderwee maar die knalde op De Bruycker en weg dreiging. Ook Vandommele en Van Haelen kregen de bal niet over de lijn. Gent kreeg het deksel op de neus toen Martens maatje Kesikbas alleen voor doel bracht. In de slotminuten kopte Speeckaert een voorzet tegen de lat. Na handspel kreeg Gent de kans om te milderen maar Verniest plaatste de strafschop naast de paal.

Met deze negende zege op rij kan Lovendegem volgende week geschiedenis schrijven tegen de buren van Sleidinge. 10 wedstrijden op rij winnen, het is nooit gezien in de geschiedenis van de club. Lovendegem komt hiermee niet alleen op de tweede plaats, de ploeg neemt de leiding in de 2e periode en schuift dichter bij de leider LS Merendree, de eerste wedstrijd na Nieuwjaar. Het beloven nog leuke weken te worden in Lovendegem.

KSK Lovendegem: De Paepe, Diop, Baeten, Dolleslaegers, Degrande, Kesikbas, Bouchaala, Cuzet, Martens, Sucaet (81’ Mortier), Sarpong (70’ Hennebert).

KFCO Gent: Raman, Vandommele, Vanderwee, Dhakouani, De Jaeger, De Smet, De Bruycker, Van Haelen, Verniest, Speeckaert, Bijnens (70’ Vanhuysse).

 

Doelpunten: 10’ Sarpong 1-0; 34’ en 79’ Kesikbas 2-0 en 3-0.

Geel: Vanderwee en Dhakouani