Speeldag: Speeldag 28
Stadion: 't Kouterken
Lovendegem onderuit bij Sint-Denijs
Gentil Dossche

Een erg gedreven thuisploeg kon in het laatste half uur een scheve situatie rechtzetten en blijft nog uitzicht houden op de derde periode.

Lovendegem zorgde voor het eerste gevaar maar Ritiére kon nog net Degrande afstoppen. Aan het kwartier pikte Verschueren een diepe bal mee en De Paepe was kansloos. Dolleslaegers liep zich vast op Ritiére en Bevernage kopte nipt over. Lovendegem nam de match in handen en op slag van rust knalde Sucaet de gelijkmaker op het bord.

Kort na de pauze verkeek De Paepe zich op een voorzet en Baeten moest de knal van Bevernage van de lijn vegen. Dolleslaegers bediende Sarpong en de bezoekers klommen op voorsprong. Lang duurde de vreugde niet voor Lovendegem. Bevernage dwong de bezoekende goalie tot een knappe parade en kopte nadien de hoekschop binnen. Amper twee minuten later klommen de gastheren zelfs op voorsprong. Maroy knalde een afvallende hoekschop tegen de touwen. Lovendegem nam risico’s en die werden afgestraft. Maroy ging aan de haal en bood Bevernage zijn 20ste van het seizoen op een schoteltje. Christiaans geraakte niet voorbij De Paepe en Bevernage viseerde de paal.  De bezoekers bleven er voor gaan maar Verdonck haalde met brio een kopbal van Bouchaala van onder de lat. In de slotseconden glipte Leytens door de buitenspelval en de eindscore lag vast.

Sint-Denijs:Verdonck, Verschueren (59’ Burgelman), De Wilde, Broche, Rogge, Ritiére, Eeckman (80’ Mellaerts), Van Der Veken, Bevernage, Maroy, Christiaans (83’ Leytens).

KSK Lovendegem:De Paepe, De Witte (68’ De Donder), Baeten, Dolleslaegers (76’ De Coninck), Degrande, Bouchaala, Kalkan, Martens, Hennebert, Sucaet, Sarpong (59’ Van Overschelde).

Doelpunten: 15’ Verschueren 1-0; 45’ Sucaet 1-1; 58’ Sarpong 1-2; 61’ Bevernage 2-2; 63’ Maroy 3-2; 72’ Bevernage 4-2; 90’ Leytens 5-2.

Geel:Eeckman, Hennebert en Degrande