Kleit
Lovendegem
Datum: 27/09/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (2A)
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stadion Kleit
Lovendegem speelt gelijk bij Kleit
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem speelt gelijk bij Kleit
Foto: © SC

Tegen een wilskrachtig Kleit kon Lovendegem maar kort genieten van een verdiende voorsprong en niet de verhoopte en broodnodige zege meenemen.

Geen spetterend voetbal in een weinig inspirerende eerste helft. Bij Kleit noteerden we enkel dat Diet na een kwartier weinig kon klaarmaken met een scherpe voorzet. Op slag van rust viseerde Van De Geuchte de vuisten van De Paepe. Lovendegem dreigde na een tiental minuten met een vrije trap van Van de Velde net naast. Enkele  minuten later ging een vallend schot van Sucaet nipt over. Kort voor het halfuur verscheen Den Dooven alleen voor Florijn maar die kwam gepast uit. Voor het overige was de eerste helft vooral middenveldspel.

De wedstrijd was nog maar goed bezig in de tweede helft toen een afgeweerde vrije trap bij Diop kwam die zwaar uithaalde. Florijn kon de bal niet klemmen en Verbelen benutte de rebound. Lang konden de bezoekers niet genieten van die voorsprong. Goethals bediende Van De Geuchte die de bal in doel verlengde. Kleit ging nu geloven in de overwinning en de wedstrijd veranderde in een cupmatch. Bij Lovendegem moest vooral uitgekeken worden voor balverlies en het lengtevoordeel. Zo werd aan het uur een hoekschop net voor de klaarstaande De Jaeger weggekopt. Aan de overzijde kwam Sarpong centimeters te kort om in te koppen. Iets later moest Florijn een vrije trap van Degrande van onder de lat in hoekschop tikken. Kleit kreeg ook nog kansen. Van De Geuchte knalde eerst net naast en nadien over. Ook De Zutter mikte iets te hoog in de slotseconden.

Lovendegem ontvangt volgende week FC Destelbergen.

FC Kleit: Florijn, De Meyer (74’ Van Hoecke), Desseyn, Thuys, De Jaeger, Goethals (82’ De Zutter), Coene, Staelens, Van De Geuchte (90’ De Couvreur), Mestdagh, Diet.

KSK Lovendegem: De Paepe, Diop, Dolleslaegers, Vanoverschelde, Kesikbas, Verbelen (59’ Bouchaala), Martens, Hennebert, Van De Velde (68’ Degrande), Sucaet, Den Dooven (59’ Sarpong).

Doelpunten: 47’ Verbelen 0-1; 52’ Van De Geuchte 1-1.