Ursel
Lovendegem
Datum: 11/10/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (2A)
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stadion Ursel
Lovendegem haalt eerste driepunter bij Ursel
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem haalt eerste driepunter bij Ursel
Foto: © SC

Tot de 7de speeldag heeft Lovendegem moeten wachten om eindelijk de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen. Slachtoffer van dienst was Sparta Ursel.

Lovendegem probeerde Ursel onmiddellijk vast te zetten met hoge druk. Al na enkele minuten moest Meulewaeter zich reppen op een schot van Martens. De thuisportier kreeg de handen volbij pogingen van Verbelen, Martens en Sucaet. Bij Ursel kon enkel Mbala enig weerwerk bieden. Kort voor de pauze moest De Paepe dan toch in actie komen op een schuin schot van Verbeken. Op slag van rust werd Verbeken foutief gestuit en bal op de stip. Mbala oog in oog met De Paepe en de bezoekende portier ranselde het leder uit zijn doelvlak.

Na de koffie nam Ursel de touwtjes in handen. Declerck kopte een hoekschop nipt over. De Rycke knalde naast de paal. Lovendegem nam terug over. Kesikbas zocht de diepte, vond Martens en Meulewaeter was kansloos. Amper een minuutje later vlamde Verbelen op de paal. De bezoekers loerden nu op de counter maar Diop reageerde te laat. In de slotfase knalde De Rycke over en werd Verbelen in extremis afgeblokt. Meulewaeter had een karpersprong nodig op een vlam van Martens. Een schot van Mortier werd met de voet weggeveegd. Ook Den Dooven geraakte niet voorbij de sterk keepende Meulewaeter.

Lovendegem haalt voor het eerst dit seizoen drie punten en ontvangt volgende week Zelzate.

Sparta Ursel: Meulewaeter, Dobbelaere, B. De Rycke, Bral, De Muynck (46’ D. De Rycke), Van Vooren, De Corte, T. De Rycke (82’ Dobbelaere), Declerck, Verbeken (67’ Maenhout), Mbala.

KSK Lovendegem: De Paepe, Diop, Baeten, Dolleslaegers, Degrande, Kesikbas (78’ Mortier), Verbelen (89’ Den Dooven), Martens, Hennebert, Sucaet, Sarpong (65’ Van Overschelde).

 

Doelpunt: 52’ Martens 0-1.

Geel: Dobbelaere, Kesikbas, Martens en Sucaet