Lovendegem
KVV Zelzate
Datum: 18/10/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (2A)
Speeldag: Speeldag 8
Lovendegem wint thuis van Zelzate
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem wint thuis van Zelzate
Foto: © SC

Attractieve en snelle pot voetbal, die zeker niet zou misstaan in eerste provinciale. Heel lang zag het er naar uit dat de verdedigingen baas gingen blijven over de aanvallers. Voor Lovendegem de tweede driepunter op rij.

De wedstrijd begon met snel combinatievoetbal en een licht overwicht van Zelzate. Veel kansen kwamen er echter niet van. Kesikbas stuurde Martens diep maar die besloot naast en over. Busheta werd met een verre vrije trap voor De Paepe gebracht en die weerde af in hoekschop. Net na het halfuur verhinderde De Vleesschauwer de openingstreffer toen hij een schot van Sarpong van onder de lat haalde. Diop veegde een vlam van Janssens van de lijn. Een kopbal van Verbelen geraakte niet voorbij De Vleesschauwer.

Onmiddellijk na de pauze kopte Joren Hebberecht een hoekschop net over. Lovendegem had meer balbezit maar de laatste pas kwam er telkens niet uit. Zelzate dreigde nog even en na het uur werden de Lovendegemse combinaties steeds gevaarlijker. Hennebert devieerde een pass van Martens rakelings over. Toen Dolleslaegers met een verre bal Verbelen diep stuurde verscheen deze alleen voor De Vleesschauwer. De thuisspits liet de bezoekende portier geen kans. Kesikbas zag een poging in extremis weggewerkt. Cuzet zonderde Verbelen af voor De Vleesschauwer maar die plooide niet. Lovendegem moest achteruit en slaakte een zucht van verlichting toen Joren Hebberecht uit de kluts na een hoekschop de bal net naast de verste paal deponeerde.

Lovendegem trekt volgende week naar SK Nevele.

KSK Lovendegem: De Paepe, Diop, Baeten, Dolleslaegers, Degrande, Kesikbas, Verbelen (85’ Mortier), Martens, Hennebert (73’ Van Overschelde), Sucaet, Sarpong (51’ Cuzet).

KVV Zelzate: De Vleesschauwer, Bogaert, Joachim Hebberecht, Joren Hebberecht, De Neve, Janssens, Christophe Ost, Matthieu Ost, Busheta, Soens (70’ Parmentier), Dierickx.

Doelpunt: 72’ Verbelen 1-0.

Geel: Degrande