S.K. Nevele
Lovendegem
Datum: 25/10/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (2A)
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Nevele stadion
Lovendegem pas in blessuretijd voorbij Nevele
Gentil Dossche
| 0 reacties
Lovendegem pas in blessuretijd voorbij Nevele
Foto: © SC

Niet zonder moeite kon Lovendegem toch de drie punten meenemen van bij rode lantaarn Nevele. Of de opmars nu definitief is ingezet moeten we toch nog even afwachten.

De bezoekers namen direct de match in handen. Martens bediende Sarpong aan de eerste paal maar Heyerick lag in de hoek. Bij een nieuwe bezoekende prik knalde Kesikbas nipt naast. Even later was het wel raak. Kesikbas kapte zich mooi vrij en Heyerick was kansloos. De thuisportier hield zijn team in de running op een vrije trap van Degrande. Nevele had geen tegenzet in huis en onderging het lot van de zwakste. Een kopbaldoelpunt van Sarpong werd afgevlagd voor buitenspel.

Zelfde spelbeeld na de rust met goede interventies van Heyerick op schoten van Verbelen en Cuzet. Hennebert kwam centimeters te kort om de thuisportier in gebreke te vinden. Bij de eerste echte tegenprik van Nevele hingen de bordjes gelijk. Barrie devieerde een voorzet voorbij De Paepe. De thuisploeg kroop nu met nog meer volk achter de bal en Lovendegem had heel wat moeite om de muur te slopen. Bouchaala kopte nipt naast de verste paal. In blessuretijd schilderde Cuzet het leder op het hoofd van Sarpong en nu mochten de bezoekers toch juichen.

Lovendegem blijft het dus moeilijker hebben met staartploegen dan met topploegen. Volgende week wacht Latem.

 

SK Nevele: Heyerick, De Pestel, Van Loocke, Sleeuwaert, Van Compernolle, Gevaert (87’ Colpaert), Messanui (73’ Decock), Barrie, Desloover, Dedecker, Bouilliart.

KSK Lovendegem: De Paepe, Diop, Baeten, Dolleslaegers, Degrande, Kesikbas (55’ Cuzet), Verbelen (65’ Bouchaala), Martens, Hennebert (92’ Vanoverschelde), Sucaet, Sarpong.

Doelpunten: 23’ Kesikbas 0-1; 76’ Barrie 1-1; 91’ Sarpong 1-2.