KVV Zelzate
Bassevelde
Datum: 28/11/2010 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (2A)
Speeldag: Speeldag 14
Zelzate in burenduel nipt langs Bassevelde
Bram Coenen
| 0 reacties
Zelzate in burenduel nipt langs Bassevelde

KVV Zelzate blijft knap bovenaan meedraaien in tweede provinciale A van de provincie Oost-Vlaanderen. Het klopte zondagmiddag Bassevelde met 2-1.

Met het weerzien van talrijke bekenden die in het eerste fusiejaar voor KVV speelden en nu deel uitmaken van de klauwaerts mocht een gemotiveerde tegenstander verwacht worden. De wedstrijd begon dan ook nerveus met een vrij vroeg, langs beide zijden getoonde gele kaart. Voor Bassevelde was dit Sven Saey, voor KVV ,Tom De Neve, toevallig een inwoner van de klauwaarts.

Het openingsdoelpunt kwam tot stand na een centraal, de ruimte benuttende Tom, die Mathieu Ost de bal toespeelde, deze op zijn beurt de op rechts opduikende Stephen Cox bediende, die niet aarzelde  om de bal voor doel te brengen waar de alomtegenwoordige Niek Van Sprundel (14’), niet aarzelde om zijn doelpuntensaldo op zeventien te brengen.

Een vrijschop  genomen door, oudgediende bij KVV, Stefaan Beauprez, leek op het eerste zicht gevaarlijk maar uiteindelijk had Frederique De Vleesschauwer niet al te veel moeite om de bal te onderscheppen. Even voor het halfuur kon Niek tussen twee verdedigers in, de bal beroeren en de te onpas uitgekomen keeper, Laurenz Van De Velde, zag de bal tergend traag over de doellijn dwarrelen.

Nog voor de rust kon Ennio Bogaert aanleggen op aangeven van Stephen Cox, het schot was te zwak en recht op de keeper. Tom De Neve bereikte Niek, de bal achteruit  kopte tot bij Mathieu, die met een loeier uithaalde , eveneens recht op de keeper.

Gedurende het eerste kwartier van de tweede helft waren er voldoende mogelijkheden om de score op te drijven, dat gebeurde niet. Ennio met een steekpas naar Mathieu(52’) die de bal onvoldoende onder controle kreeg om te besluiten. Hakim Boucheta ging door op rechts, bereikte de alleen voor doel staande Niek,  die nu te gretig, de bal over doel knalde. Nogmaals kon Hakim zich van zijn bewaker ontdoen,,stevende alleen op doel af maar bij de laatste tred ging de bal te ver van de voet, zodat de keeper eerder bij de bal was.

Bij een geharrewar voor het KVV doel, kon Frederique in eerste instantie met de voet redding brengen, de bal laaide hoog op, Sander De Buck (69’) was er als eerste bij om de aansluitingstreffer tegen de netten te werken. Bassevelde kwam meer en meer in balbezit zonder echt gevaarlijk te zijn, terwijl KVV op de counter loerde. De voor Hakim ingekomen, Darryl Radwidjan (76’) stevende alleen op doel af maar diens schot ging over het doel.

De laatste kans van de wedstrijd werd door Stephen ingeluid die de bal naar de eveneens ingekomen, Christophe Ost speelde, die op zijn beurt Niek in het spel betrok die de kans naast het doel deponeerde.

Besluit: Aangezien de gecreëerde kansen, verdiende zege. Het bleef wel spannend tot het affluiten, daar de voorsprong onvoldoende werd uitgediept.

Verslag: Fernand Claeys