Competitie: Oost-Vlaanderen (2A)
Speeldag: Speeldag 18
Merendree houdt Lovendegem in bedwang
Gentil Dossche

Na een matige partij moest Lovendegem tot het einde strijden om alsnog een punt mee te nemen bij Merendree. Omdat ook Zelzate op een gelijkspel bleef hangen behoudt Lovendegem zijn voorsprong aan de top.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar maar Wintein was attent bij een poging van Dhaemers. De thuisploeg reageerde en toen Ponnet foutief werd gestuit ging de bal op de stip. Tom De Wulf gaf De Paepe geen kans. De leiders namen de match over en Kesikbas vlamde de gelijkmaker overhoeks voorbij de thuisportier. Merendree gaf geen krimp en zette de bezoekers nu onder druk. Eerst moest De Paepe ingrijpen om de doorgebroken Ponnet af te stoppen en even later was Diop net op tijd om onheil te voorkomen. Beide ploegen tekenden voor een paar halve kansen tot Van Slycke net voor de rust werd aangespeeld en De Paepe zich terug mocht omdraaien.

Ook in de tweede helft ging het snel heen en weer met een harde vrije trap van Kesikbas en een schot van Ponnet op De Paepe. De bedrijvige Kesikbas ging zijn kans van buiten het strafschopgebied en knalde opnieuw overhoeks voorbij een verbouwereerde Wintein. De bezoekers gingen door op hun elan maar Van Geem en Kesikbas lieten halve kansen verloren gaan. Merendree dacht nu meer aan het verdedigen van het puntje dan de volle winst zodat de score niet meer wijzigde.

LS Merendree: Wintein, Verdegem, Taerwe, Dhondt, Ponnet, Tom De Wulf, Geirnaert, Verstraete (89’ De Wispelaere), Dedoncker (66’ Zeka), Van Slycke, Koen De Wulf

KSK Lovendegem: De Paepe, Bouchaala, Diop, Van Waes, Dolleslaegers, Dhaemers, Van Geem, Kesikbas (77’ Verbelen), Cocquijt (55’ Madou), Martens, Sucaet.

Doelpunten: 9’ Tom De Wulf 1-0; 18’ Kesikbas 1-1; 44’ Van Slycke 2-1; 50’ Kesikbas 2-2.