KVV Zelzate
Lovendegem
Datum: 23/01/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (2A)
Speeldag: Speeldag 20
Zelzate dient Lovendegem een tweede nederlaag toe
Gentil Dossche
| 0 reacties
Zelzate dient Lovendegem een tweede nederlaag toe
Foto: © SC

Toen de bezoekende doelman al vroeg moest gaan douchen lag voor Zelzate de weg open om de leiders een pad in de korf te zetten. Technisch was Lovendegem de betere maar punten kregen ze daar niet voor.

Ruim 500 toeschouwers zagen hoe Van Geem door de buitenspelval werd geloodst maar zijn lob ging via de lat buiten. Aan de overzijde verslikte de bezoekende defensie zich en Van Sprundel meteen aan de haal. De Paepe ging in de fout en mocht inpakken. Cox trapte de penalty feilloos voorbij Moeraert. Lovendegem reageerde via Kesikbas en Van Geem maar scoren zat er niet in. Zelzate nam de match over en Boucheta zette Moeraert aan het werk. Aan het halfuur verdubbelde de thuisploeg de voorsprong toen Van Sprundel een hoekschop binnen kopte. Nadat de bezoekers aan de doodssteek ontsnapten liet Dhaemers twee mooie kansen liggen.

 Na de pauze ging Lovendegem direct op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er ook. Van Geem legde panklaar af voor Bouchaala en De Vleesschauwer was kansloos. Joachim Hebberecht voorkwam de gelijkmaker van de bezoekers en vlamde zelf op de paal. Toen Van Sprundel de voorsprong uitdiepte was de match helemaal gespeeld.

Door deze overwinning nadert Zelzate tot op één punt van Lovendegem.

KVV Zelzate: De Vleesschauwer, Druwé, Joachim Hebberecht, Joren Hebberecht (77’ Mortier), Janssens (87’ Bogaert), Cox, Ost, Van Sprundel, Boucheta (66’ Longueville), Van De Vyvere.

KSK Lovendegem: De Paepe, Bouchaala, Diop, Madou (55’ Cocquijt), Van Waes (71’ Verbelen), Dolleslaegers (15’ Moeraert), Dhaemers, Van Geem, Kesikbas, Martens, Sucaet.

Doelpunten: 15’ Cox 1-0; 30’ Van Sprundel 2-0; 55’ Bouchaala 2-1 en 79’ Van Sprundel 3-1.

KaartenGeel:De Neve, Cox, Van De Vyvere, Sucaet. Rood: 14’ De Paepe