Speeldag: Speeldag 5
Lovendegem geeft Zelzate een ferme tik
Gentil Dossche

Wat zich aankondigde als een clash tussen de twee meest genoemde titelkandidaten was eigenlijk meer eenrichtingsvoetbal. Behoudens in het begin van de match bleef Zelzate onder de verwachting.

De bezoekers begonnen als een wervelwind aan de match maar Rawidjan geraakte niet voorbij De Paepe. Aan het kwartier nam Lovendegem het voortouw en Zelzate moest achteruit. Cocquyt en Dhaemers lieten eerst nog kansen onbenut. Toen Sucaet een vrije trap mocht nemen knalde hij deze mooi binnen. Zelzate reageerde maar aan de 16 stokten de aanvallen. Aan de overzijde krulde Kesikbas een vrije trap nipt over en miste Van Geem een voorzet op een haar. Nadat De Vleeschouwer een schot van Kesikbas nog kon stoppen moest hij zich toch gewonnen geven. Dhaemers bediende Van Geem en die vlamde binnen.

Zelzate probeerde in de tweede helft de bakens te verzetten en na vijf minuten moest Sucaet gepast tussenkomen om Rawidjan af te stoppen. Lovendegem nam terug over met halve kansen voor Van Geem en Dhaemers. De Paepe haalde een schot van De Neve van onder de lat en Zelzate zag de bui hangen. Bouchaala kon door de verdediging en buitenspelval trekken om naast De Vleesschouwer in doel te besluiten. Kort voor affluiten kopte Verbelen de eindscore op het bord.

KSK Lovendegem: De Paepe, Bouchaala, Diop, Van Waes, Dolleslaegers, Dhaemers (84’ Hennebert), Van Geem, Kesikbas (80’ Madou), Cocquyt (67’ Verbelen ), Martens, Sucaet.

KVV Zelzate: De Vleeschouwer, Druwé (70’ Mortier), Bogaert, Joachim Hebberecht, Joren Hebberecht (65’ Van Der Maat), De Neve, Cox, Rawidjan (60’ Janssens ), Van Spundel, Boucheta, De Guchteneire.

Doelpunten: 17’ Sucaet 1-0; 42’ Van Geem 2-0; 68’ Bouchaala 3-0; 84’ Verbelen 4-0.

Geel: Cocquyt, Kesikbas, De Neve.