Lovendegem
Waarschoot
Datum: 24/10/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (2A)
Speeldag: Speeldag 9
Waarschoot dient Lovendegem een eerste nederlaag toe.
Waarschoot dient Lovendegem een eerste nederlaag toe.
Foto: © SC

Na een pittige derby tussen twee goed voetballende ploegen bleek Lovendegem dan toch niet onklopbaar. De thuisploeg kon een achterstand nog ophalen maar in het slot pakte Waarschoot de volle buit.

Beide teams kozen voor aanvallend voetbal maar Van Geem noch Cools konden afwerken. Het bleef aftasten tot aan het kwartier. Van Geem kopte naast en Jacobs strandde op De Paepe. Even later werd een kopbal van Moreels nog net van de lijn geveegd. Tegen het einde van de eerste helft nam Lovendegem de bovenhand. Van Geem werd slechts moeizaam afgestopt en Cocquyt kopte een voorzet in duikvlucht nipt naast. Autekie hield zijn netten schoon bij pogingen van Dhaemers en Cocquyt.

De rust was de thuisploeg blijkbaar slecht bevallen want Waarschoot klom direct op voorsprong toen Notte een doorglijdende voorzet onder De Paepe devieerde. Lovendegem reageerde furieus via Cocquyt maar Autekie waakte. Bouchaala wrong zich door de bezoekende verdediging en de gelijkmaker stond op het bord. De thuisploeg ging door op zijn elan maar Van Waes vlamde een hoekschop op de paal en Dhaemers knalde op Autekie. De bezoekers trokken achteruit en speculeerden op de tegenaanval. Jacobs besloot over en Sucaet kon Notte nog net afstoppen. Beide ploegen kregen nog een paar halve kansen en het gelijkspel bleek in de maak. Kort voor affluiten kopte Notte de winnende goal voorbij een verbouwereerde De Paepe.

Door deze eerste seizoensnederlaag moet Lovendegem nog even wachten om zeker te zijn van de 1ste periodetitel.

Lovendegem: De Paepe, Bouchaala, Diop (40’ Madou), Dolleslaegers, Van Waes, Dhaemers, Van Geem, Kesikbas (71’ Hennebert), Cocquyt (85’ Verbelen), Martens, Sucaet.

Waarschoot: Autekie, Jacquemain, Lippens, Thomas Arnauw, Jacobs, Frederik Arnauw, Moreels, Cools (71’ Van De Velde), Notte, Minnaert, Pauwels.

Doelpunten: 48’ Notte 0-1; 55’ Bouchaala 1-1; 88’ Notte 1-2.

Geel:Dhaemers, Martens, Dolleslaegers, Cocquyt, Minnaert, Frederik Arnauw en Notte