FC Lebbeke
Kerksken
Datum: 05/11/2006 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 10
R. Lebbeke stuurt FC Kerksken wandelen
R. Lebbeke stuurt FC Kerksken wandelen
Foto: © SC

Zelfs met 10 tegen 11 kwam Rapide Lebbeke nooit echt in de problemen tegen een inspiratieloos FC Kerksken. De op een sterke organisatie bogende thuisploeg is ondertussen 7 weken op rij ongeslagen.
 
FC Kerksken stak als eerste de neus aan het venster maar slaakte al snel een zucht van verlichting. Jens Verroken stuurde Kevin Trienpont diep en deze legde achteruit in de loop van Preben De Leeuw. De Lebbeekse kapitein poeierde de bal in één tijd over doel. Seconden later had Christophe Callebaut een goede save nodig op een 20-meterschot van Jens Verroken. Preben De Leeuw krulde een scherpe voorzet in het zijnet. Jens Verroken katapulteerde een voorzet van Bart Verhulst, de beste man op het terrein, op de vuisten van Christophe Callebaut. De mee opgerukte Jeff De Visscher trapte de rebound perfect binnen (24’ 1-0). De vreugde was van korte duur want een minuutje later beging Matthias De Visscher een nieuwe fout op Kevin Buyl. Scheidsrechter Boone trok een 2de gele kaart voor de verdediger en Rapide moest met 10 verder. Kevin Trienpont zakte een rij en de thuisploeg nam terug het heft in handen. Steff De Visscher zag een verre knal naast gaan. Lendert Putteman reageerde knullig op een voorzet van Jens Verroken en de geschrokken Davy Standaert scoorde bijna in eigen doel. Toen Davy Cooreman van aan de kleine backlijn mocht aanleggen had klasbak Glenn Baert een zoveelste superreflex in huis.
De bezoekers kwamen het gretigst uit de kleedkamers. Kevin Buyl trapte een voorzet van Stijn Serlippens in de wolken. Preben De Leeuw schilderde een vrije trap op het hoofd van Jens Verroken. Tussen 3 verdedigers in kopte Jens onhoudbaar in de benedenhoek (48’ 2-0). FC Kerksken reageerde en Stijn Serlippens knalde een voorzet van Kevin Buyl op de dwarsligger. Christophe Callebaut kon zich tonen op een paar acties van Jens Verroken. Preben De Leeuw stuurde Jens Verroken diep maar de bezoekende goalie voorkwam een 3de treffer. Glenn Baert had een goede reflex toen Thierry De Schepper een verre voorzet nog net kon beroeren. Ook op een zwaar schot van Davy Van Boxstael was de thuisportier onklopbaar. Tim Vierbergen liet een mooie voorzet van Jens Verroken aan zich voorbijgaan. De bezoekende verdediging zag nu alle kleuren van de regenboog. Jens Verroken bediende Preben De Leeuw en de boeken mochten toe (85’ 3-0). In de slotseconden noteerden we nog de mooiste actie van de namiddag. Van op eigen helft dribbelde Kevin Trienpont zich voorbij iedereen, zette een 1-2 op met Jens Verroken en lobde dan doelman Callebaut. Slechts met de vingertoppen kon Christophe verder onheil voorkomen.
 
Zondag aanstaande is Rapide Lebbeke gastheer voor Eendracht Aalter. FC Kerksken krijgt het bezoek van KSK Lebbeke.
 
Rapide Lebbeke
Glenn Baert, Bart Verhulst (89’ Kevin Scheerlinckx), Jeff De Visscher, Steven Vereeken, Matthias De Visscher, Dimitri Dhondt, Lendert Putteman (71’ Tim Vierbergen), Steff De Visscher, Jens Verroken, Preben De Leeuw (85’ Sven Mergan), Kevin Trienpont. Res. Yannick Sen
 
FC Kerksken
Christophe Callebaut, Bart Van Keymolen (58’ Davy Van Boxstael), Davy Standaert, Tom Van Durme, Kristof Vanslembrouck, Kevin Buyl, Thierry De Schepper, Davy Cooreman, Koen De Brabander, Stijn Serlippens (64’ Xavier De Blander), Stijn Podevijn. Res. Michel Wittenberg, Kevin Piro
 
Doelpunten: 1-0 Jeff De Visscher (24’), 2-0 Jens Verroken (48’), 3-0 Preben De Leeuw (85’)
 
Rode kaart: 25’ Matthias De Visscher (2x geel)