Speeldag: Speeldag 13
Lovendegem mept Aalter neer
Gentil Dossche

Met een duidelijke zege nam Lovendegem afstand van een zwak en onmondig Aalter dat nooit de indruk gaf te geloven in een goede afloop. Cammillieri was er niet bij wegens ziekte waardoor Ramaekers in de basis startte. Matthys keerde ook terug na ziekte.

Na een studieronde was het Lovendegem dat eerst ten aanval trok met al onmiddellijk een dubieuze fase: Lovendegem soleerde door de Aalter-verdediging en na het schot van Moerman loste Baudewijn de bal en Martens tikte binnen. De scheids keurde het af wegens een contact. Een contact dat er evenwel niet geweest was: vermoedelijk trapte een Aalter-speler Baudewijn op de hand. Drie minuten later, in de 22e minuut kwam Baudewijn opnieuw zwak tussenbeide en moest het inzetten van de lijn geveegd worden. Onmiddellijk daarop werd Baudewijn vervangen door De Baets. Aalter poogde even de bakens te verzetten en kreeg een paar hoekschoppen, zonder echt gevaar evenwel. In de 37e minuut drongen Moerman en Mathys aan op een verwaaide bal in de Aalter-defensie en kon Ramaekers de bal overtrekken naar de rechterflank. Martens werd bijna onderuit getrokken maar hij leverde toch een harde en strakke voorzet af die door De Grande werd binnengelopen. 0-1 en een juiste weergave van het spel. Want Aalter slaagde er niet in om een deftige aanval in elkaar te boksen. De slechte toestand van het veld liet ook niet echt goed voetbal toe. Rusten bij 0-1 dus en met voldoende plaats in een dun bezette kantine om toch eens na te praten over die onterecht afgekeerde goal.

Bij het begin van de tweede helft blijkt Martens gekwetst en vervangen door Ponnet. De eerste kansjes, al in de eerste vijf minuten, zijn Lovendegems met schoten van Matthys en Ponnet. Maar wie dacht dat Aalter ging drukken: niet echt. Tot aan het penaltygebied en een paar ongevaarlijke corners. Rond de 65e minuut liet Lovendegem zien hoe je zo'n corner neemt: Lambert schilderde de bal op het hoofd van onze aanvalstoren Van Audenaerde en De Baets kon vissen. 0-2.
De eerste echte kans van Aalter kregen we op de 70e minuut toen een vrije inkopkans na hoekschop werd naast gekopt. Maar voor het overige waren de uitvallen van Lovendegem veel gevaarlijker. Bij zo'n uitval werd Lambert onderuit getrokken door keeper De Baets. Gezien de bal eigenlijk weg was, was dit niet meer nodig, maar scheids De Naeyer legde de bal op de stip. De Grande maakte er 0-3 van. Over en sluiten na 80 minuten. Bij Aalter was het vet volledig van de soep en enkele minuten later werd De Grande niet meer verdedigd na een slecht uitverdedigde hoekschop en kon hij mooi overhoeks de 0-4 aantekenen.
Lovendegem doet een mooie zaak met deze overwinning. Volgende week wacht ons Kerksken.